to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 28.01.2020

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: «Θα θέλατε να εξαφανίσετε τους ευάλωτους ανθρώπους που σας χαλούν την εικόνα» (βίντεο)

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου τοποθετούμενη στην ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο «Επίδομα Γέννησης και λοιπές διατάξεις» αναφέρθηκε στην επιφανειακή αλλά και την ταξική οπτική της Ν.Δ. ακόμα και απέναντι σε θεσμούς τους οποίους θεωρητικά υπερασπίζεται, όπως ο θεσμός της οικογένειας.


 Ως ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η Ραλλία Χρηστίδου, «έχουμε δώσει δείγματα της κοινωνικής μας πολιτικής, σε δυσκολότερες εποχές από την τωρινή. Μέσα στην κρίση αυξήσαμε τον προϋπολογισμό της πρόνοιας από τα 790 εκατομμύρια στα 3,5 δις, ενώ ταυτόχρονα μετατρέψαμε το προνοιακό κράτος σε ψηφιακό και διαφανές, ασπίδα κατά των πελατειακών σχέσεων, που επί των ημερών σας ανθούσαν.  Από αυτά τα 3,5 δις, τα 1,4 δις αφορούσαν το παιδί.»  Το  εφάπαξ επίδομα των 2000 ευρώ για τη γέννηση, το στηρίζουμε συνέχισε η Βουλεύτρια, καλωσορίζοντας τη Ν.Δ. στην λογική των επιδοματικών πολιτικών που τόσο κατασυκοφάντησε προεκλογικά. Ακόμα θυμόμαστε το σλόγκαν το δίλημμα ή ανάπτυξη ή επιδόματα Δεν υπάρχει κοινωνία ισότητας χωρίς τις κοινωνικές παροχές, τόνισε,  αλλά «μέσα από τις «λοιπές διατάξεις» του νομοσχεδίου δρομολογούνται περικοπές του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του ΚΕΑ, δεν είναι δυνατόν, αυτά τα επιδόματα για να δοθούν να απαιτείται από κάθε οικογένεια 12ετή, τουλάχιστο, υποβολή φορολογικής δήλωσης, αντί για την 5ετή που ήταν έως τώρα. Πρόκειται για ρύθμιση που εντείνει τις διακρίσεις  με βάση την εθνοτική καταγωγή,» υπογράμμισε η κα Χρηστίδου «κάτι που και το Σύνταγμα, και το διεθνές και το ενωσιακό δίκαιο απαγορεύουν. Ψιλά γράμματα για την εθνικιστική υστερία που  διακατέχει την ηγεσία της Ν.Δ.» Και η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε: «Κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, νομοθετείτε για άλλη μια φορά περιφρονώντας κάθε έννοια ισότητας και αλληλεγγύης, νομοθετείτε περιφερόμενοι αλαζονικά, όχι αγνοώντας αλλά αδιαφορώντας για τα προβλήματα των «πληβείων».  Το μέλλον που μας υπόσχεστε για τη χώρα έρχεται από ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν και έχει ήδη γεράσει. Στα σχέδια σας θα μας βρείτε απέναντι, και εμάς και την κοινωνία σύσσωμη.»

Για την πλήρη ενημέρωση σας, επισυνάπτουμε το λινκ του βίντεο από τη συζήτηση καθώς και το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κυρίας Χρηστίδου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)