to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 25.07.2022

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: «Οι εποχές που απευθυνόσασταν σε λωτοφάγους έχουν πια περάσει»

Η βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο για τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες Πληροφορικής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση δεν θωρακίζει τους πολίτες απέναντι στους κινδύνους της χρήσης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης,


Η βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου μιλώντας στην ολομέλεια της  Βουλής, στο νομοσχέδιο για τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες Πληροφορικής τόνισε ότι ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση δεν θωρακίζει τους πολίτες απέναντι στους κινδύνους της χρήσης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων από τους εργοδότες, δεν προστατεύει τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα, δεν εμποδίζει   τις διακρίσεις στη βάση του φύλου, της εθνικότητας, της θρησκευτικής ή της σεξουαλικής  ταυτότητας, στη βάση  της ηλικίας, της υγείας  ή της όποιας  άλλης διαφορετικότητας. Αντίθετα, με τις ασαφείς  διατάξεις που περιλαμβάνει, επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που μπορούν να εκμεταλλευτούν τα τεχνολογικά εργαλεία αλλά και σε όσους κινούνται με σκοτεινές διαθέσεις στο κυβερνο- δίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τεχνοφοβικός, τόνισε η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, όπως υπογράμμισε: «Η εξέλιξη της τεχνολογίας  πρέπει να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, να είναι εργαλείο εμβάθυνσης της δημοκρατίας, να απελευθερώνει τον άνθρωπο, όχι να τον παγιδεύει με νέα δεσμά. Οι εποχές που εμπορευόσασταν λωτούς και απευθυνόσασταν σε λωτοφάγους έχουν πια περάσει. Και θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα, γιατί η χώρα δεν θα αντέξει άλλο χειμώνα μαζί σας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)