to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 28.09.2022

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: «Οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο προς όφελος του συνόλου»

«Χρειαζόμαστε ένα δίκτυο οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών σε όφελος του συνόλου και όχι σε όφελος κρατικοδίαιτων κυκλωμάτων.»


Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου μιλώντας στην ολομέλεια της  Βουλής, στο νομοσχέδιο για τις υπεραστικές οδικές μεταφορές υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα φωτογραφικό σχέδιο νόμου, κάτι  το οποίο κατήγγειλαν και οι φορείς στην διαδικασία της κοινοβουλευτικής ακρόαση τους.

Τα μονοπώλια των ιδιωτικών υπεραστικών οδικών μεταφορών που το Υπουργείο αναπαράγει, επεσήμανε η Βουλεύτρια,   θα έχουν ως συνέπεια τη συνέχιση της ταλαιπωρίας των εργαζόμενων, των μαθητών, των κατοίκων σε απομακρυσμένες περιοχές, σε ορεινά χωριά ή σε μεγάλα νησιά,  των ευπαθών ομάδων, όλων όσων  μετακινούνται με τα ΚΤΕΛ. Αλλά και οι απευθείας αναθέσεις που προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις, η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων στα ΚΤΕΛ. οι σχεδιαζόμενες νέες προσλήψεις golden boys  στον ΟΣΕ και στην ΕΡΓΟΣΕ, η πλήρης απουσία οράματος για την ανάπτυξη ενός δικτύου οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών σε όφελος του συνόλου και όχι σε όφελος κρατικοδίαιτων κυκλωμάτων, οδηγούν το ΣΥΡΙΖΑ στην καταψήφιση του νομοσχεδίου, τόνισε η Ραλ. Χρηστίδου, ολοκληρώνοντας την ομιλία της και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται σε κάθε ευκαιρία ότι πιστεύει στην ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς. Ακόμα και σε αυτό οι πράξεις της τη διαψεύδουν.

Παρεμβαίνει στο τοπίο, κάτι που εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι είναι όχι μόνο αναπόφευκτο αλλά και αναγκαίο, απαραίτητο. Μόνο που εμείς επιδιώκουμε παρεμβάσεις υπέρ των συμφερόντων της πλειοψηφίας, ενώ ο δήθεν φιλελευθερισμός της ΝΔ επιδιώκει χειρουργικές επεμβάσεις υπέρ ισχυρών κατεστημένων Αυτή είναι μια μόνο από τις πολύ μεγάλες διαφορές μας. Και ο λαός καταλαβαίνει όλο και περισσότερο καθαρά αυτό ακριβώς: ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ίδιες όπως τα παπαγαλάκια του συστήματος επαναλαμβάνουν φοβισμένα, μήπως και εμποδίσουν την κοινωνική αλλαγή που έρχεται. Αλλά ματαιοπονούν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)