to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 26.10.2020

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: Δεύτερη ευκαιρία δίνεται μόνο στις τράπεζες που θα ρευστοποιήσουν άμεσα περιουσίες και πρώτες κατοικίες

Το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι σκληρά νεοφιλελεύθερο, δε λειτουργεί προς όφελος της πραγματικής οικονομίας ούτε υπέρ της κοινωνίας και είναι ότι δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή η μακροχρόνια δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.


Στη σημερινή της ομιλία στην Ολομέλεια αναφορικά με το νομοσχέδιο με τον παραπειστικό τίτλο “Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας”, η Ραλλία Χρηστίδου τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα έρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από χρόνια οικονομική ύφεση, ανεργία και έλλειψη προοπτικής,  αλλά μόνη μέριμνα της ΝΔ είναι να διασφαλίσει την άμεση ρευστοποίηση χρεών για να εξυπηρετήσει τις τράπεζες και να διαλύσει οριστικά τους μικρομεσαίους, που προεκλογικά ζητούσε υποκριτικά την ψήφο τους και τους έταζε λαγούς με πετραχήλια.

Για πρώτη φορά προβλέπεται πτώχευση ιδιωτών, δηλαδή μισθωτών, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, νοικοκυριών, «όλων των παραγωγικών οικονομικών κυττάρων της κοινωνίας μας», σχολίασε η βουλεύτρια. Ακόμη και όσοι χαρακτηρίζονται «ευάλωτοι» λόγω χαμηλών εισοδημάτων χάνουν και την πρώτη τους κατοικία. Η πρόνοια του να συνεχίσουν να μένουν σε αυτό πληρώνοντας ενοίκιο, και κατόπιν να το ξαναγοράσουν στην εμπορική του αξία, είναι μια πρόνοια που εξασφαλίζει και άλλα κέρδη στους πιστωτές, δίνοντας μικρή αλλά πανάκριβη παράταση χρόνου στην απώλεια της στέγης τους που νομοτελειακά θα προκύψει αφού οι άνθρωποι δε θα βοηθηθούν από πουθενά.

Το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι σκληρά νεοφιλελεύθερο, δε λειτουργεί προς όφελος της πραγματικής οικονομίας ούτε υπέρ της κοινωνίας και είναι ότι δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή η μακροχρόνια δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Είναι σαφές ότι θα βαθύνει τις οικονομικές ανισότητες, θα εντείνει τις αντιδράσεις, θα φτωχοποιήσει σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, και, φυσικά, θα κάνει την κρίση ευκαιρία, για αυτούς τους λίγους που θα κεφαλαιοποιήσουν τις απώλειες και τους κόπους της ζωής των πτωχευμένων συμπολιτών μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)