to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 16.03.2022

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Στο στόχαστρο Κυβέρνησης και Περιφέρειας τα νοσοκομεία

“Στο στόχαστρο Κυβέρνησης και Περιφέρειας τα νοσοκομεία που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υγεία των πολιτών”, τόνισε κατά την επίσκεψη της η Ρένα Δούρου στο Λαϊκό Νοσοκομείο


Επίσκεψη στο Λαϊκό Νοσοκομείο πραγματοποίησε σήμερα η Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Σπ. Αγγέλη και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Αναγνωστοπούλου. Στο επίκεντρο της γόνιμης και εποικοδομητικής συνάντησής της με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Θ. Ροίδη, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Γ. Παπαθεοδωριδη, την Τομεάρχη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ευ. Χριστοφίλου, την προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος, Ε. Παπαγεωργίου, βρέθηκε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο.

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής ενημερώθηκε επίσης και για την πορεία της εγκατάστασης στο Νοσοκομείο του εξοπλισμού, την αγορά του οποίου χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική με αγορά σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, η ίδια επισκέφθηκε τους χώρους όπου έχουν εγκατασταθεί δύο ακτινολογικά μηχανήματα, αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ. Και ενημερώθηκε ότι έχει παραδοθεί στο Νοσοκομείο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, ανακυκλωτής τοξικών διαλυμάτων, σύστημα παρακολούθησης ασθενών της μονάδας εμφραγμάτων και της καρδιολογικής κλινικής, κ.α.) συνολικής αξίας 470.000 ευρώ, με χρηματοδότηση που διασφάλισε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής από το ΠΕΠ Αττικής.

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου ανέδειξε την ανάγκη των προσλήψεων και υπογράμμισε ότι η Δύναμη Ζωής ως Διοίκηση διασφάλισε 50 εκατομμύρια ευρώ και απορρόφησε τα πρώτα 9 εκατομμύρια, για προσλήψεις στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) της χώρας που θεμελιώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο τομέας της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βάλλεται συστηματικά τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Περικοπές, απολύσεις προσωπικού, υπονόμευση της λειτουργίας του ΕΣΥ. Οι νεοφιλελεύθερες, ταξικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας δεν έτυχαν, πέτυχαν. Στοχεύουν στην υποβάθμιση του δικαιώματος στην υγεία όλων. Και νοσοκομεία όπως το Λαϊκό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υγεία των πολιτών, είναι ακριβώς στο στόχαστρο αυτών των καταστροφικών πολιτικών”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)