to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 11.05.2014

Πολιτική

Ρ. Δούρου στο Περιστέρι: Τρέμουν τις κάλπες κυβέρνηση και Σγουρός

«Γνωρίζουν ότι έρχεται το τέλος της εξουσίας τους, το τέλος του φαύλου, διεφθαρμένου, πελατειακού συστήματος»


«Τρέμουν τις κάλπες κυβέρνηση και απερχόμενος Περιφερειάρχης» τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία της στο Περιστέρι, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου. Γιατί «γνωρίζουν ότι έρχεται το τέλος της εξουσίας τους», «το τέλος του φαύλου, διεφθαρμένου, πελατειακού συστήματος. Που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Που έφερε το μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας».

Αποσπάσματα της ομιλίας της Ρένας Δούρου:

Το πραγματικό του έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι αυτό που βιώνετε εσείς στο Περιστέρι, στη Δυτική Αθήνα, Την Αθήνα της ανεργίας και υποβάθμισης της ζωής. Ζείτε, ζούμε χειροπιαστά την εγκατάλειψη από την Πολιτεία. Την εγκατάλειψη από την Περιφέρεια. Μια εγκατάλειψη που δεν έτυχε αλλά πέτυχε. Μια εγκατάλειψη που φέρνει την υπογραφή του απερχόμενου περιφερειάρχη.

Οι αντίπαλοί μας έχουν συμμάχους τους μεγαλοεργολάβους, εμείς έχουμε εσάς. Τον καλύτερο σύμμαχο. Τον ισχυρότερο. Μαζί, σαν μια γροθιά, θα αντιμετωπίσουμε τα οργανωμένα συμφέροντα, και τους εκφραστές τους – κυβέρνηση και περιφερειάρχη. Που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτε. Που θέλουν τα πάντα να μείνουν ως έχουν. Τσιμέντο και υποβάθμιση για να είναι πάντα αυτοί οι κερδισμένοι.

Από την καρδιά της Δυτικής Αθήνας, από το Περιστέρι, θέλω να πω μια καθαρή κουβέντα, καθαρή και ξάστερη, όπως τις κουβέντες που λέμε εδώ, Εμείς, τα παιδιά κάτω από το ποτάμι, που δεν μασάμε τα λόγια μας. Όση λάσπη κι αν μας ρίξουν, όση λάσπη κι αν μου ρίξουν προσωπικά. Ό,τι ψέμα κι αν σκαρφιστούν. Ό,τι και να κάνουν. Ό,τι και να πουν. Όποιο τέχνασμα κι αν σκεφθούν, Οι πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Κι έχουν τον τελικό λόγο. Λόγο ανατροπής κι ελπίδας. Και αυτό το μήνυμα, είναι τόσο καθαρό. Είναι τόσο ξάστερο. Είναι τόσο καταλυτικό, Που δεν αλλοιώνεται, Δεν μειώνεται, Δεν περιορίζεται. Αφορά τη δυτική Αθήνα, αφορά την Αττική,  αφορά την Ελλάδα. Και είναι τρεις λέξεις: Ψηφίζουμε και φεύγουν.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)