to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 27.01.2021

Πολιτική

Ρ. Δούρου στο Αττικό νοσοκομείο: Ο αγώνας για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι μαραθώνιος

Το ενδιαφέρον της Δύναμης Ζωής για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους ανθρώπους του δεν είναι συγκυριακό, δεν περιορίζεται στη θητεία μιας διοίκησης.


 Είναι διαρκές και συστηματικό. Για αυτό και σήμερα η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε, για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εγκατάστασης και της λειτουργίας σειράς κρίσιμων μηχανημάτων για την υγεία των πολιτών. Το Αττικό Νοσοκομείο είναι μια σημαντική δημόσια δομή υγείας στη Δυτική Αθήνα, και αυτός είναι ο λόγος που κατά καιρούς στοχοποιείται από εκείνους, όπως η κυβέρνηση και η ΝΔ, που θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Η Δύναμη Ζωής ήταν, είναι και θα είναι ανάχωμα στα σχέδια αυτά.

Έτσι, σήμερα, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Σπύρο Αποστολόπουλο, τον Αναπληρωτή Διοικητή, Γιώργο Κοσμίδη, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ελένη Πισιμίση, τον Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, Ναγκιμπ Σαμς, τον Προϊστάμενο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Μιχάλη Κούρτογλου και την Υποδιεύθυντρια Οικονομικών, Νεκταρία Καλκαντέρα.

Η ίδια, συνομίλησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση της πανδημίας και ενημερώθηκε για την πορεία της λειτουργίας των νέων μηχανημάτων – μεταξύ τους και κρίσιμων για την αντιμετώπιση του Covid-19 – που την χρηματοδότησή τους διασφάλισε, με ίδιους πόρους αλλά και μέσω του ΠΕΠ Αττικής, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής

Ακολούθως η Ρένα Δούρου περιηγήθηκε, μεταξύ άλλων, στους χώρους που εγκαταστάθηκαν ο Μαγνητικός τομογράφος 1,5 Tesla (αξίας 1,2 εκ ευρώ, αντικατέστησε τον χαλασμένο από το 2013, επί κυβέρνησης ΝΔ, μαγνητικό), οι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ (αξίας 160.000 ευρώ), τα 28 κρεβάτια ΜΕΘ (αξίας 140.000 ευρώ, που παρελήφθησαν μόλις προχθές). Ενώ ενημερώθηκε ότι εκκρεμούν :

το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου,
το ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα,
οι ενδοσκοπικοί πύργοι High Definition, (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπια), τα πλυντήρια ενδοσκοπίων, (200.000 ευρώ),
οι κλίβανοι ατμού κεντρικής αποστείρωσης


Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση των σημαντικών και για την πανδημία μηχανημάτων (μέσω του ΠΕΠ Αττικής), όπως, μεταξύ άλλων, των 16 αναπνευστήρων ΜΕΘ (αξίας 320.000 ευρώ), 5 νεογνικών, φορητών αναπνευστήρων (105.000 ευρώ) και 11 φορητών αναπνευστήρων (104.500 ευρώ).

“Ο αγώνας για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι μαραθώνιος. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε, να ελέγχουμε, να προωθούμε, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να ενταχθούν όλα τα μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Γιατί τις καθυστερήσεις δεν τις πληρώνει μια παράταξη ή ένα κόμμα. Αλλά οι συμπολίτες μας που δίνουν, σε καιρό πανδημίας, δύσκολη μάχη για την υγεία. Το δημόσιο αγαθό που όλοι μας έχουμε χρέος να προσταστεύουμε, κόντρα στα κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα, που λυμαίνονται το χώρο της υγείας”, δήλωσε, μετά από την επίσκεψη, η Ρένα Δούρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)