to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 24.11.2022

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα βρίσκεται στο πλευρό των μεροκαματιάρηδων που ξεσπιτώνει ο κ. Μητσοτάκης

«Όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, σε διαφορετικές πλευρές της Ιστορίας. Δεν μπορεί τα κόμματα που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να στρέφονται κατά του κεραμιδιού στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω. Εμείς θα είμαστε πάντοτε απέναντί τους»


“O ΣΥΡΙΖΑ, από τον πρόεδρο ως τα στελέχη του, θα βρίσκεται στον δρόμο, δίπλα στους μεροκαματιάρηδες ανθρώπους που ξεσπιτώνονται εξαιτίας των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του” παρατήρησε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο Status FM 107.7, στις δημοσιογράφους Βιργινία Δημαρέση και Έφη Παφίτου. “Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο την πρώτη κατοικία, εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα του real estate. Μιλά για μπαταχτσήδες τη στιγμή που η ΝΔ χρωστά στις τράπεζες πάνω από 390 εκατομμύρια ευρώ”, υπογράμμισε η ίδια.

“Όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, σε διαφορετικές πλευρές της Ιστορίας. Δεν μπορεί τα κόμματα που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να στρέφονται κατά του κεραμιδιού στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω. Εμείς θα είμαστε πάντοτε απέναντί τους”.

“Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ψήφισε έναν νόμο που δεν προστατεύει κανένα και δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατέθεσε τρεις τροπολογίες, τον Ιούλιο του 20, τον Σεπτέμβριο του 20 και τον Ιούλιο του 21, για να διευρυνθούν τα κριτήρια για την υπαγωγή μεγαλύτερου αριθμού δανειοληπτών αλλά η κυβέρνηση τις καταψήφισε όλες”.

“Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν την πρώτη κατοικία τους, θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο”.

“Οπότε, αυτή τη στιγμή έχουμε μια κατάσταση όπου 700 χιλιάδες ακίνητα σε λαϊκές περιοχές, όπως το Περιστέρι, το Αιγάλεω κλπ, βρίσκονται στα χέρια των Funds. Σύμφωνα με την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το πρώτο εξάμηνο του 2022, επρόκειτο να γίνουν 23 χιλιάδες πλειστηριασμοί και είναι προγραμματισμένοι άλλες 17 χιλιάδες από τον Φεβρουάριο του 2023”.

“Οι δανειολήπτες είναι σήμερα εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στα funds. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο κ. Σταθάκης έβαλαν ασφαλιστικές δικλείδες. Ο δε κ. Σταθάκης την προστασία του νόμου Κατσέλη την επέκτεινε και στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.
Ένας δανειολήπτης που για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούσε να αποπληρώσει το χρέος του, μπορούσε να το ρυθμίσει και η πρώτη κατοικία προστατευόταν. Ενώ τώρα με τον νόμο του κ. Μητσοτάκη καταργήθηκε κάθε δίχτυ ασφαλείας”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στις τάξεις του Πάτσηδες, ούτε στηρίζει μια κουλτούρα μπαταχτσήδων. Ο Αλέξης  Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στέκονται στο πλευρό των αδύναμων, ένας άνθρωπος που αδυνατεί να πληρώσει δεν πρέπει να βρίσκεται στον δρόμο”.

Ο κ. Μητσοτάκης τώρα φέρνει νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ

“Ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική περίοδο του 2019 δεν είχε πει ψέματα. Είχε πει ότι πιστεύει στην ιδιωτική παιδεία και την ιδιωτική υγεία. Ακόμη και όταν ξεκίνησε η πανδημία, που ανέδειξε την ανάγκη του δημόσιου πυλώνα υγείας, ο κ. Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μια προσπάθεια να προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Και τώρα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει τελειώσει η πανδημία, φέρνει νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ”.

“Μπορεί η κυβέρνηση να έχει σφυρίξει τη λήξη της, αλλά η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Στην Αττική οι μονάδες κόβιντ γεμίζουν η μία μετά την άλλη, έχουμε πάρα πολλές εισαγωγές τις τελευταίες εβδομάδες και για αυτό πρέπει να προσέχουμε όλοι, να τηρούμε τα μέτρα”.

“Προφανώς υπάρχει κόπωση μετά από τρία χρόνια πανδημίας, ωστόσο η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν δείχνουν υπευθυνότητα. Αφενός σταμάτησαν την καθημερινή ενημέρωση, αφετέρου άφησαν τον κόσμο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνος του, με όρους ατομικής ευθύνης”.

“Ότι δεν πήγαμε καλά στην πανδημία, δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λένε οι σκληροί δείκτες - έχουμε τα περισσότερα θύματα στη Δυτική Ευρώπη”.

“Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο το οποίο ισοπεδώνει το ΕΣΥ. Χθες επισκέφτηκα το Κέντρο Υγείας στο Χαϊδάρι και η ενημέρωση που είχα εκεί από τους υγειονομικούς, ανεξάρτητα πολιτικής ένταξης, είναι ότι τα Κέντρα Υγείας, που αναχαιτίζουν την επιβάρυνση των δημόσιων νοσοκομείων, αντιμετωπίζουν τεράστια υποβάθμιση”.

“Θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί όταν ήμουν Περιφερειάρχης Αττικής, διασφαλίσαμε μέσω ΕΣΠΑ, 50 εκατομμύρια για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ. 3.5 χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί αν και έχουμε Περιφερειάρχη γιατρό. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Γιατί η λογική σήμερα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)