to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 22.12.2019

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Να διασφαλιστεί η εργασία του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

«Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δράσει άμεσα, ολοκληρώνοντας τα θεσμικά βήματα που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να συνεχιστεί, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, η εργασία όλων των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης».


Αναλυτικά η δήλωση της Ρ. Δούρου για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών:

Με αφορμή την επιστολή  που έστειλε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχετικά με την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μετάβαση του υφιστάμενου προσωπικού των Φορέων σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, δήλωσε :

«Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση επιβάλλει άμεσες και δραστικές αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει ουσιαστικά τη λειτουργία κρίσιμων θεσμών όπως είναι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, υπαναχωρώντας και καθυστερώντας την επίλυση καίριων ζητημάτων, όπως είναι η διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων τους.

Ο κώδωνας του κινδύνου που κρούει ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων των Φορέων Διαχείρισης, δεν αφορά ένα συντεχνιακό ζήτημα αλλά την αποτελεσματική λειτουργία ενός σοβαρού εργαλείου προστασίας του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δράσει άμεσα, ολοκληρώνοντας τα θεσμικά βήματα που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να συνεχιστεί, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, η εργασία όλων των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης.

Η στήριξη των Φορέων αυτών δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα ενόψει των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, την οποία εσχάτως ανακάλυψε ο κ. Μητσοτάκης»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)