to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:02 | 27.10.2014

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Λαϊκισμός ο υποβιβασμός του αγώνα των καθαριστριών σε μία πελατειακή πράξη (βίντεο)

Σκοπός των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες», σχολίασε η Περιφερειάρχης Αττικής απαντώντας σε ανυπόστατες κατηγορίες του Πρώτου Θέματος


«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής δεν κλήθηκε σε σύσκεψη, είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, όπου πάλι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής απουσίαζε», δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καταγγέλοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν προκλήθηκε να συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική.

Παράλληλα, η κ. Δούρου επισήμανε ότι σήμερα συγκροντούνται οι επιτροπές με τη βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τα αιτήματα αποζημίωσης. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στα εξής τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655.

Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι η κ. Δούρου ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την καθαριότητα στην Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειάρχης απάντησε ότι θα συνεχίζει να συμπαραστάκεται στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών για λόγους αρχής.

«Ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μία πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό», τόνισε η κ. Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες».

Μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου δήλωσε: «Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης».

«Τη στιγμή που η Αττική δοκιμάζεται από μια νεροποντή και αποδεικνύεται πόσο ελλιπής και διάτριτη είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του 2014 πόσο σαθρά είναι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει από χθες. Τη στιγμή που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, επιλέγουν μία κατασκευή για να πλήξουν τη νέα περιφερειακή αρχή που έχει αποφασίσει να υλοποιήσει δεσμεύσεις που ενοχλούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποτέ δεν τάξαμε τίποτα και σε κανένα. Λίγη τσίπα από ανθρώπους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση και επιστήμη τη διαστρέβλωση. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν ενημέρωση από τέτοια πρωτοσέλιδα» πρόσθεσε η Περιφερειάρχης Αττικής. 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Σύμφωνα με την γνωστή για τον κιτρινισμό της εφημερίδα που δημοσιεύει και τη σχετική εισήγηση η νέα περιφερειάρχης ενώ «αλυσοδέθηκε με τις καθαρίστριες στον προεκλογικό της αγώνα, σήμερα αρνείται να τις προσλάβει στην Περιφέρεια και  προτιμά εταιρεία καθαρισμού!». Προσθέτει δε στον πηχιαίο τίτλο του πρώτου θέματος της εφημερίδας: «Άλλο Δούρου και άλλο Κουμουνδούρου – Καθάρισε τις καθαρίστριες και βάζει ιδιώτες».

Όπως αναφέρει, «η κυρία Δούρου έβαλε στο ράφι τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές δηλώσεις υπέρ των καθαριστριών και αποφάσισε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της προηγούμενης διοίκησης του κ. Γιάννη Σγουρού, η οποία προκήρυξε αρχικά τον διαγωνισμό για την καθαριότητα των κτηρίων υπό την ασφυκτική πίεση που της άσκησαν η κυβέρνηση και η τρόικα, οι οποίες δεν ήθελαν εκείνη την περίοδο να εγκρίνουν προσλήψεις».

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, πηγές της περιφέρειας που μίλησαν στην ιστοσελίδα έλεγαν:

-Πρώτον, ότι η κ. Δούρου ουδέποποτε είπε ότι θα προσλάβει τις καθαρίστριες στην Περιφέρεια Αττικής

-Δεύτερον, ότι πρόκειται για εισήγηση και όχι απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε σχέση με τον διαγωνισμό

Απέδιδαν, δε, το δημοσίευμα σε αντιπερισπασμό λόγω της δύσκολης θέσης που έχει έρθει ο Γ. Σγουρός μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που αναδεικνύουν την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)