to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 16.02.2020

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Κτίζουμε τον μαζικό, λαϊκό, εξωστρεφή πόλο δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης

«Απέναντι στην πολιτικά επικίνδυνη, κοινωνικά ανελέητη και περιβαλλοντικά υποκριτική κυβέρνηση Μητσοτάκη, οργανώνουμε μια προγραμματική, μαχητική αντιπολίτευση, μέσα από τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ στον μαζικό, λαϊκό, εξωστρεφή πόλο δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης που χρειάζεται σήμερα ο τόπος»


Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σήμερα στη Λάρισα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ρένα Δούρου, μιλώντας στην ετήσια συνεστίαση και κοπή της πίτας των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

“Αυτή η συλλογική προσπάθεια δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή υπόθεση, είναι όμως μονόδρομος γιατί πλέον καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες ζουν στο πετσί τους τι σημαίνει επιστροφή στη δεξιά κανονικότητα”, συνέχισε η ίδια.

“Είναι η δική μας ευθύνη να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς και ήδη έχουμε ξεκινήσει” τόνισε, υπογραμμίζοντας την αξία του Απολογισμού της περιόδου 2012 – 2019: “ένα σοβαρό κείμενο, χωρίς εξωραϊσμούς και ευκολίες, που ανιχνεύει τις αιτίες των λαθών, των παραλείψεων της διακυβέρνησης και σκιαγραφεί με ρεαλισμό εκείνες τις απαντήσεις που βάζουν τις βάσεις για την αξιόπιστη, κυβερνώσα Αριστερά που χρειάζεται ο τόπος”. “Την σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα'.

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται από τις ανερμάτιστες, ιδεοληπτικές, επικίνδυνες για τις τοπικές κοινωνίες, πολιτικές της κυβέρνησης”

Νωρίτερα, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λάρισας, Απ. Καλογιάννη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, συνοδευόμενη από τους βουλευτές νομού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη και Άννα Βαγενά.

“Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται από τις ανερμάτιστες, ιδεοληπτικές, επικίνδυνες για τις τοπικές κοινωνίες, πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ”, τόνισε μετά από τη συνάντησή της με τον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας την

ανάγκη “όλοι μαζί, μέσα από ένα ευρύ μέτωπο αντίστασης και προοπτικής, να αντιπαλέψουμε εκείνες τις λογικές που κατέστρεψαν τη χώρα και που σήμερα επιστρέφουν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη”. Η ίδια παρατήρησε ότι με τον “δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη μας συνδέει μια κοινή πεποίθηση. Πιστεύουμε και οι δύο στις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο θεσμός της γνήσιας δημοκρατίας”.

Κατά τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι το θέμα της εκτροπής του Αχελώου αποτελεί έναν καταδικασμένο πολλές φορές από το ΣτΕ, μύθο που δεν δίνει λύσεις. “Σήμερα η Θεσσαλία, η Ελλάδα του 21ου αιώνα, επιβάλλει ορθολογικές λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες τόνισε η ίδια, λέγοντας ότι θα θέσει το θέμα στο ΔΣ της ΕΝΠΕ, καθώς για το θέμα διίστανται οι απόψεις των Περιφερειαρχών Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθως, η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Οικολόγων – Πράσινων.

Τέλος, το Σάββατο το βράδυ η Ρένα Δούρου μετείχε σε πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου καθώς και των πρώην βουλευτών Παναγιώτας Δριτσέλη και Χρήστου Σιμορέλη.

“Όταν έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, δεν εννοούσε την δική μας κανονικότητα, την κανονικότητα των πολλών, αλλά την δική τους κανονικότητα, των λίγων σε βάρος των πολλών, των goldenboys και των οικονομικά ισχυρών”, τόνισε μεταξύ άλλων η Ρ. Δούρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ένα ισχυρό λαϊκό κόμμα με ευρεία στήριξη σε όλη την κοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)