to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 07.05.2020

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Καμία έκπτωση σε βάρος των ανθρώπων των Λαϊκών Αγορών

Στηρίζει η Δύναμη Ζωής τα αιτήματα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών


Στο πλευρό της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, τάσσεται η Δύναμη Ζωής, στηρίζοντας, με σχετική της ερώτηση, τα αιτήματα της Ομοσπονδίας προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προτείνοντας παράλληλα συγκεκριμένες διαδικασίες προκειμένου αυτά να υλοποιηθούν. Σημειώνεται ότι η Δύναμη Ζωής στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, έχει καταθέσει, στις 9 Απριλίου 2020, “κορωνο-προϋπολογισμό”, που περιλαμβάνει και συγκεκριμένη «πρόταση για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στις Λαϊκές Αγορές».

Συγκεκριμένα, η Δύναμη Ζωής έχει προτείνει την εγγραφή στον Προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ για κουπόνια για είδη που πωλούνται στις Λαϊκές Αγορές για τη στήριξη 5.000 ατόμων, εκτάκτως, για 4 μήνες και για την έμμεση στήριξη των Λαϊκών Αγορών που πλήττονται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Ωστόσο η μη εγγραφή του σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό, με ευθύνη της Διοίκησης, συνεπάγεται μεγάλη καθυστέρηση στην όποια πρωτοβουλία θα μπορούσε να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την στήριξη των Λαϊκών Αγορών αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

"Στη σημερινή οικονομικά δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας, ο θεσμός των Λαϊκών Αγορών αποτελεί αναντικατάστατο κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι των Λαϊκών Αγορών, εκείνοι που τις κρατάνε όρθιες μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής. Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής είχε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας που αποτυπώθηκαν στο πρόγραμμα των κουπονιών για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας. Σήμερα ό,τι κτίστηκε χθες προς όφελος των πολιτών, οφείλει η Διοίκηση να το συνεχίσει. Καμία έκπτωση σε βάρος των ανθρώπων των Λαϊκών Αγορών.

Καμία έκπτωση σε βάρος των πολιτών. Η Διοίκηση να αποδεχθεί χωρίς αναβολές τα δίκαια αιτήματα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγοράς", σχολίασε σχετικά η Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η Δύναμη Ζωής ζητά από τη Διοίκηση την «υλοποίηση των εύλογων προτάσεων της Ομοσπονδίας Παραγωγών», επισημαίνοντας ότι «αρκετές από αυτές έχουν τεθεί και από την Παράταξή μας με τον πλέον επίσημο τρόπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο» και ζητώντας να ενημερωθεί για τον «προγραμματισμό» της υλοποίησης των προτάσεων της Ομοσπονδίας.

Μεταξύ των προτάσεων της Ομοσπονδίας είναι η καταβολή ποσού “1 εκατομμυρίου ευρώ, με τη μορφή κουπονιών από τα χρήματα που αποδίδουν όλοι οι πωλητές Παραγωγοί και Επαγγελματίες στην Περιφέρεια Αττικής, ως ενίσχυση στους πωλητές Βιομηχανικών Ειδών και στους Παραγωγούς από άλλες Περιφέρειες που αποκλείστηκαν 40 ημέρες από τις Λαϊκές Αγορές".

Ένα ακόμη αίτημα της Ομοσπονδίας αφορά στην άσκηση πίεσης από τη Διοίκηση της Περιφέρειας προς την κυβέρνηση για την πρόσληψη 100 υπαλλήλων στην Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών Αττικής, η οποία είναι τραγικά υποστελεχωμένη, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τους χιλιάδες πωλητές Παραγωγούς και Επαγγελματίες αλλά και τις 300 Λαϊκές Αγορές την εβδομάδα στην Περιφέρεια Αττικής, ειδικά αυτό το διάστημα με τις αυξημένες υποχρεώσεις των διπλών δρόμων λειτουργίας τις καταστάσεις θέσεων, διαγραμμίσεις κλπ.

Η Δύναμη Ζωής σημειώνει ότι αίτημα αυτό δικαιώνει την πρόταση που έχει υποβάλλει από τις 13 Απριλίου στη Διοίκηση για «πρόσληψη 500 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό για προγράμματα και δράσεις για την αντιμετώπιση του κορωναϊού αλλά και για την ενίσχυση των υποστελεχομένων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής». «Χαρακτηριστικά αναφέραμε και το παράδειγμα της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών και ενίσχυσή τους με επόπτες Λαϊκών Αγορών. Ωστόσο η Διοίκηση της Περιφέρειας μη αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα του θέματος προχώρησε στη διαδικασία πρόσληψης 224 ατόμων, 276 λιγότερων από την πρότασή μας και κατά παρέκκλιση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρόσληψη 300 ατόμων, σε πρώτη φάση».

Παράλληλα, λογικό χαρακτηρίζει η Δύναμη Ζωής το αίτημα της Ομοσπονδίας να πάψουν οι διάδρομοι μεταξύ των πάγκων στις Λαϊκές να είναι 5 μέτρα ενώ σε όλες τις επιχειρήσεις οι αποστάσεις ασφαλείας καθορίζονται πλέον στα 2 μέτρα, τονίζοντας ότι “η τήρηση της απόστασης των 5 μέτρων επιδεινώνει τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας τους».

Τέλος, η Ομοσπονδία Παραγωγών ζητά την εξασφάλιση έκτακτου κονδυλίου για την προμήθεια υλικών απαραίτητων για την λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, όπως χρώματα διαγραμμίσεων, εργαλεία, ταινίες επισήμανσης με το λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα τώρα με την λειτουργία των διπλών δρόμων καθώς και γάντια, μάσκες προσώπου και αντισηπτικά που είναι άκρως απαραίτητα για την αποφυγή μετάδοσης του Κορωνοϊού. Απορία δε μας προκαλεί η μη διάθεσή τους μέχρι τώρα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία.

Τέλος η Δύναμη Ζωής τονίζει ότι «προκαλεί απορία η μη διάθεση μέχρι τώρα των απαραίτητων υλικών για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών» και ζήτησε την εξασφάλιση έκτακτου κονδυλίου για την προμήθειά τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)