to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 28.04.2020

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για «ετικέτες» αυτοπροβολής

Όπως καταγγέλλει η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΦ, κυκλοφορεί προϊόν για την προστασία από τον κορωνοϊό


«Η Περιφέρεια Αττικής κυκλοφορεί ως "αντισηπτικό - απολυμαντικό" προϊόν που είναι... καλλυντικό», τονίζει η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι «τρόπος που η διοίκηση της Περιφέρειας χειρίστηκε την προμήθεια "αντισηπτικού - απολυμαντικού"  προϊόντος που διανέμει για την προστασία από τον κορωνοιό, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα».

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα - Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση». 

Μάλιστα, όπως καταγγέλει η Ρ.Δούρου, η αρμόδια διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ με το υπ. αριθμ. 42174 της 8/4 έγγραφό της, ζητεί από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί.

«Ερωτήματα επίσης δημιουργεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά στην εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνόσημο, πάνω στο εν λόγω προίόν γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου», επισημαίνει η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής».

Τέλος, η ίδια καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας «να σταματήσει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, εν μέσω πανδημίας, και να αναλάβει τις ευθύνες της -είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού».

«Η "Δύναμη Ζωής", σε αντίθεση με ο,τι έκανε στη θέση της αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ασκεί αντιπολίτευση βάζοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών. Τα παιχνίδια της σημερινής Διοίκησης με το εθνόσημο και τα μέσα αντιμετώπισης του ιού είναι υγειονομικά επικίνδυνα, οικονομικά αμφίβολα, υποβαθμίζοντας, με μοναδικό στα χρονικά τρόπο, το κύρος του θεσμού. Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για 'ετικέτες' αυτοπροβολής», σχολίασε η Ρένα Δούρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)