to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 21.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Η περιφερειάρχης είναι εκεί όπου πρέπει διότι παραδίδουμε 1η Σεπτεμβρίου

«Για μας είναι πολύ μεγάλο στοίχημα να μην ακολουθήσουμε μία πολύ κακή παράδοση ανάμεσα σε άλλες που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου μετά τις εκλογές, ακολουθεί η ‘λευκή πετσέτα’», υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας χθες Στο Κόκκινο και στην Ευγενία Λουπάκη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.


«Για μας είναι πολύ μεγάλο στοίχημα να μην ακολουθήσουμε μία πολύ κακή παράδοση ανάμεσα σε άλλες που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου μετά τις εκλογές, ακολουθεί η ‘λευκή πετσέτα’», υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας χθες Στο Κόκκινο και στην Ευγενία Λουπάκη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. «Δεν σου κρύβω ότι αισθάνομαι υπερηφάνεια για την ομάδα μας όταν πολίτες ή εκπρόσωποι φορέων ή και ιδιωτικών φορέων παίρνουν τηλέφωνο στο γραφείο και το γραφείο λειτουργεί» επισήμανε.

Από την πρώτη στιγμή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2014, και τώρα, όπως ανέφερε, «έχουμε έναν διμέτωπο αγώνα στη Δύναμη Ζωής: αφενός να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας και αφετέρου να αλλάξουμε το ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης». ‘Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάνει λόγο για κλιματική κρίση’ Όπως εξήγησε η ίδια «ανάμεσα στα δείγματα γραφής που έχουμε δώσει είναι ότι και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας υπήρχε χρόνος να δεις την Περιφερειάρχη στο γραφείο αλλά και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών».

«Η Περιφερειάρχης είναι εκεί όπου πρέπει διότι παραδίδουμε 1η Σεπτεμβρίου και να θυμίσω ότι βρισκόμαστε στα μέσα της θερινής περιόδου, σε μία περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή δεν είναι άλλοθι της Δούρου ή του Τσίπρα». «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτιέρες, ο οποίος, θυμίζω, δεν είναι μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο στα επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ για κλιματική κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά. ‘Πρέπει να περιφρουρήσουμε μία σειρά κατακτήσεων των τελευταίων χρόνων που είναι πρωτοφανείς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση’ Για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σοβαρός «και για αυτό θα πρέπει να περιφρουρήσουμε μία σειρά κατακτήσεων των τελευταίων χρόνων που είναι πρωτοφανείς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρατήρησε δε ότι «ελάχιστος δημοσιογραφικός χρόνος αφιερώθηκε», ενώ έκανε λόγο πολλές πρωτιές της τωρινής διοίκησης της Περιφέρειας «όχι μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε ηθικό επίπεδο».

Για παράδειγμα αναφέρθηκε στο Κέντρο Logistics που ψηφίστηκε ως καλή ευρωπαϊκή πρακτική, αλλά και στον τρόπο που αυτή η διοίκηση ξεδίπλωσε κοινωνικές πολιτικές. ‘Πολύ σωστά ασκήθηκε κριτική για τον αριθμό των γυναικών της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη’ Αναφερόμενη στην κριτική που ασκήθηκε για τον αριθμό των γυναικών της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, τόνισε ότι ήταν πολύ σωστή ενώ οι «απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν καθόλου πειστικές». «Και θέλω να σας πω ότι δεν πέσαμε από τα σύννεφα γιατί θέλω να σας θυμίσω ότι στην προεκλογική περίοδο περίτεχνα έστειλε αυτή την εικόνα της οικογένειας που θέλει την οικογένεια με τη γυναίκα να βάζει σκούπα». «Το πρόβλημα είναι και η εσωτερίκευση των διακρίσεων είτε φυλετικών ή έμφυλων».

«Η μεγαλύτερη ήττα είναι ότι πολλές φορές αυτοί που υφίστανται τη διάκριση με τη σειρά τους την έχουν ενσωματώσει», παρατήρησε η Ρένα Δούρου. «Πρέπει να δώσουμε μάχη ακόμα και για την καθιέρωση του όρου ‘γυναικοκτονία’ και πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί όπως είπε ο Σωσσύρ, η γλώσσα δεν είναι ουδέτερη, δεν υπάρχουν συνώνυμα, επομένως, αν έρθω λίγο πιο πρόσφατα πρέπει να δίνουμε μάχη και για την εκφορά των λέξεων».

«Υφιστάμεθα διακρίσεις ακόμα οριζόντια αλλά έχω πικράνει πολλές και πολλούς όταν είδαν ότι σιχαίνομαι την αυτό-θυματοποίηση, γιατί, αν υφίσταμαι διάκριση, έχω τη δυνατότητα του δημόσιου λόγου». «Ενώ όταν υφίσταται διάκριση μία νέα κοπέλα σε μία ιδιωτική βιοτεχνία στο Αιγάλεω, δεν ξέρω αν έχει ακόμα και την αλληλεγγύη που μπορεί να έχει μία γυναίκα με δημόσιο λόγο», τόνισε η ίδια. ‘Τα fake news παρελαύνουν στο timeline μας ανενόχλητα’ «Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι κλειδωμένα», σημείωσε η Ρένα Δούρου επισημαίνοντας ότι «πρέπει να δώσουμε τη μάχη και στα social media, γιατί τη στιγμή που είναι ανάχωμα απέναντι στο περιβάλλον των κυρίαρχων ΜΜΕ, την ίδια στιγμή είναι και απόρροια της μετά-Δημοκρατίας και της μετά-πολιτικής όπου τα fake news παρελαύνουν στο timeline μας ανενόχλητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)