to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 21.02.2019

πηγή: Αυγή

Αυτοδιοίκηση

Ρ. Δούρου: Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο που θωρακίζει τη Μάνδρα (βίντεο)

«Το πόρισμα των τριών πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ το ζήτησε η ίδια εισαγγελέας, δεν υπάρχει κανένας δάχτυλος πίσω από τίποτα - H εικόνα της σημερινής Μάνδρας είναι η εικόνα που θα έπρεπε να υπήρχε το 2003»


«Εκπρόσωποι της ΝΔ δεν ζητούσαν την πολιτική μου δίωξη αλλά την ποινική και τη φυσική μου εξόντωση» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Ελλάδας για τη Μάνδρα, το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά όσους άφηναν να εννοηθούν περί εγκληματικών ευθυνών της Περιφέρειας Αττικής.

«Το πόρισμα των τριών πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ το ζήτησε η ίδια εισαγγελέας, δεν υπάρχει κανένας δάχτυλος πίσω από τίποτα», σημείωσε η Ρ. Δούρου, μιλώντας στην ΕΡΤ και υπογράμμισε ότι διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι κρατούσε κρυμμένη στο συρτάρι της κάποια μελέτη.

«Μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μπάζωσαν τα ρέματα και τα ενέταξαν στο οικιστικό σχέδιο, χωρίς καμία απολύτως υποδομή», τόνισε η περιφερειάρχης σε βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα σχετικά με την πορεία των έργων στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. «Όμως οι πολίτες της Μάνδρας γνωρίζουν ότι σε κάθε σπιθαμή στις γειτονιές τους εκτελούνται έργα της Περιφέρειας Αττικής αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουν ότι για πρώτη φορά τα έργα παραδίδονται στους πολίτες. Αθόρυβα και δυνατά. Για εμάς μιλάει η δουλειά μας», συμπλήρωσε.

Παρκολουθήστε το βίντεο για την πορεία των έργων στην περιοχή:

Πλήρης απραξία ως το 2010 διαπιστώνεται στο πόρισμα του ΤΕΕ, τον Ιούλιο του 2014 παραδόθηκε η Περιβαλλοντική Μελέτη

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα του ΤΕΕ διαπιστώνεται πλήρης απραξία, μπαζωμένο το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης που απείχε 300 μ. από τα σπίτια και καταπατημένο με κτίσματα κ.λπ. το ρέμα Σούρες. Μόλις το 2010 ξεκινάει η διαδικασία ανάθεσης μελέτης από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ ύστερα από 19 μήνες υπογράφεται η σύμβαση με τον μελετητή, όμως χορηγείται παράταση, δεδομένου ότι δεν είχε κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που παραδόθηκε μόλις τον Ιούλιο του 2014.

Η ΜΠΕ εγκρίθηκε (επί Ρένας Δούρου) με την υπ’ αριθμ. 2133/22.10.2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο, από τότε και μέχρι το 2016 δεν μπορούσε να γίνει παραλαβή/αποδοχή της τελικής μελέτης, δεδομένου ότι δεν είχαν καθοριστεί οι οριογραμμές του ρέματος από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Η αποκεντρωμένη διοίκηση, τον Ιανουάριο του 2016, επικύρωσε τελικά τις οριογραμμές κι έτσι, τον Φεβρουάριο, παρελήφθη τυπικά και ουσιαστικά η μελέτη για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

«Δεν μου είναι εύκολο να συγχωρέσω γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω τον άπλετο τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό χρόνο και τα έντυπα που φιλοξένησαν πρώην περιφερειάρχες, πρώην αυτοδιοικητικούς, ακόμα και την Ντ. Μπακογιάννη που έχει φιλοτεχνήσει ένα σοβαρό προφίλ, λέγοντας ψευδόμενοι ότι είχα μελέτη που καθόταν σε κάποιο συρτάρι. Δεν υπήρχε καμία μελέτη, καλώ οποιονδήποτε να κάτσει απέναντί μου και να αποδείξει έναντι των εγγράφων των επιθεωρητών και των πραγματογνωμόνων πού ήταν η μελέτη» τόνισε η Ρένα Δούρου και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι της ΝΔ, είτε πρόσκεινται στα payroll ως λειτουργοί της ενημέρωσης είτε είναι μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκλεγόμενοι με τη ΝΔ είπαν ανερυθρίαστα στον ελληνικό λαό ότι όλο αυτό το πράγμα έγινε επειδή είχα μία μελέτη στο συρτάρι μου».

«Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο που θωρακίζει τη Μάνδρα» 

Όπως ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής, η εικόνα της σημερινής Μάνδρας είναι η εικόνα που θα έπρεπε να υπήρχε το 2003. «Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο που θωρακίζει τον συγκεκριμένο δήμο» επισήμανε. Επίσης, αναφέρθηκε στην περιβόητη παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας που ήταν επί χούντας το ίδιο ρέμα, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής εν είδη κυβέρνησης έρχεται και δεν ξαναφτιάχνει το δρόμο, αλλά επαναχαράσσει το δρόμο και φτιάχνει επιτέλους ένα δρόμο όπως θα όφειλε να γίνει, όχι μέσα στην κοίτη. Μιλάμε για ένα έργο αξίας 77 εκατ. ευρώ».

Η Ρ. Δούρου είπε ότι η Μάνδρα ήταν απροετοίμαστη από το 1973, καθώς αντί να την θωρακίσουν, μπάζωσαν τα ρέματα. «Στη Μάνδρα όπως και σε πάρα πολλές περιοχές, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, κάναμε το χρέος μας και έχουμε αντιπλημμυρικά έργα». Η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η χώρα δεν είναι προετοιμασμένη απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και υπενθύμισε την πρόσφατη καταστροφή στην Κρήτη, με τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, αλλά και την περσινή κακοκαιρία στη Σαμοθράκη.

«Μία καταστροφή δεν τυχαίνει στον Μπακογιάννη, στον Αρναουτάκη, στη Δούρου. Να μιλήσουμε για πολιτικές και διοικητικές ευθύνες και όχι να μιλάμε για την ποινική δίωξη και τη φυσική εξόντωση κάποιου ανθρώπου. Θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως εθνική κυβέρνηση αν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο» υπογράμμισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)