to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 24.04.2020

Πολιτική

Ρ. Δούρου για τις κλινικές: Απαιτείται άμεσα ανάληψη δράσης και ευθύνη από το κ. Πατούλη

“Η περίπτωση των νεκρών και των δεκάδων κρουσμάτων κορωναϊού στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, αποτελεί τεράστιο ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας που θέτει την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προ των ευθυνών τους.


Κληθείσα να σχολιάσει αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, η Ρένα Δούρου τονίζει:
“Η περίπτωση των νεκρών και των δεκάδων κρουσμάτων κορωναϊού στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, αποτελεί τεράστιο ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας που θέτει την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προ των ευθυνών τους.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη Διοίκηση της Περιφέρειας, αυτή οφείλει να απαντήσει άμεσα στα εύλογα και βάσιμα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους μέχρι αυτή τη στιγμή, σχετικά  με τον τρόπο και την ευθύνη του περιστασιακού ελέγχου καλής λειτουργίας τους καθώς και με το αν, ενόψει των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία, έλαβε επιπλέον μέτρα για τις ιδιωτικές δομές υγείας, αν υπήρξε συγκεκριμένος έλεγχος της κλινικής “Ταξιάρχαι”, αν είχαν λάβει ειδική ενημέρωση από την Περιφέρεια οι αρμόδιοι της κλινικής, αν είχε υπάρξει ειδική πρόνοια σχετικά με επιπλέον οδηγίες για τη λήψη μέτρων προστασίας.
Η κλινική “Ταξιάρχαι” είναι μία μόνο περίπτωση. Πόσες παρεμφερείς – εστίες ευάλωτων ομάδων, εκτεθειμένων στον ιό, λειτουργούν σήμερα στην Αττική;
Έστω και σήμερα, 24 ώρες μετά από τη δημοσιοποίηση των περιστατικών σε δύο κλινικές της Αττικής, έχει προχωρήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας σε σχετικούς ελέγχους σχετικά με το αν η λειτουργία τους είναι προσαρμοσμένη στην αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας;
Τα ερωτήματα αυτά έρχονται να καταστήσουν ακόμη πιο επίκαιρο και αναγκαίο το αίτημα που έχει έγκαιρα θέσει η Δύναμη Ζωής σχετικά με την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης ευαίσθητων για τη δημόσια υγεία αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειας προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές τους ενόψει της πανδημίας. Ένα αίτημα που αντιμετωπίστηκε σκαιά από τη Διοίκηση, και το οποίο δυστυχώς για τους πολίτες, παραμένει τραγικά επίκαιρο.
Η δημόσια υγεία δεν είναι δημόσιες σχέσεις.
Απαιτείται άμεσα ανάληψη δράσης και ευθύνης από τον κ. Περιφερειάρχη και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, προκειμένου οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στις κλινικές της Αττικής να αισθάνονται ασφαλείς”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)