to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 28.02.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ρ. Δούρου για Ελληνικό: "Δεν υπάρχει διαγωνισμός με μία μόνο συμμετοχή"

"Δεν υπάρχει διαγωνισμός", υπογράμμισε η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA και τον δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο, για το "ξεπούλημα" του Ελληνικού.


"Πουθενά, σε κανένα κράτος, δεν ονομάζεται διαγωνισμός μια μόνη προφορά", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει "κάποιο αντιπολιτευτικό μένος απέναντι στα σχέδια του κ. Σαμαρά. Απλά", εξήγησε, "έχουμε πείσμα να σώσουμε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Αττικής, για να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα πολλών συμπολιτών και να μην εγκαταλείψουν και άλλοι νέοι τη χώρα. Γιατί η παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας περνάει από τους νέους και τις νέες".

"Τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όσο κι εγώ δεν κατεβήκαμε για πρώτη φορά χθες στην Αργυρούπολη, ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή, επεσήμανε και πρόσθεσε: "Από τότε που σπουδαίοι άνθρωποι, όπως ο Χρήστος Κορτζίδης αλλά και άλλοι που δεν είναι σήμερα μαζί μας, όπως ο Γιάννης ο Μπανιάς, που αποτελούν για μας χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως αντιλαμβανόμαστε τους αιρετούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρωτοξεκινούσαν τον αγώνα κατά της περιβόητης αξιοποίησης του Ελληνικού. Ανάμεσα στα πολλά που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι ότι έχει κακοποιήσει τις λέξεις, τους έχει δώσει άλλο νόημα. Γιατί εδώ δεν πρόκειται για την ανάπτυξη του Ελληνικού, αλλά για το ξεπούλημα του Ελληνικού".

Παραχώρηση για 99 χρόνια με μοναδικό κερδισμένο τον επιχειρηματία

"Για μας το Ελληνικό είναι μια σπουδαία ιστορία που είναι ενδεικτική για το τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το τι θα όφειλε να κάνει μια κυβέρνηση αν ήθελε να ξανασταθεί η πατρίδα στα πόδια της με αξιοπρέπεια", σημείωσε και επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατά "εναντίον των επενδύσεων" και της "αξιοποίησης". Όμως, τόνισε, "κηρύχθηκε ένας διαγωνισμός για κατάθεση δεσμευτικών προσφορών και αυτή τη στιγμή έχουμε την Ισραηλινή εταιρεία να δηλώνει ότι αποσύρεται και τη βρετανική να ζητάει επί πλέον παράταση τεσσάρων μηνών. Και πλέον καταλήγουμε ουσιαστικά σε έναν διαγωνισμό με μία συμμετοχή. Καταλαβαίνετε ότι αυτός δεν είναι διαγωνισμός. Δεν υπάρχει διαγωνισμός, κηρύσσεται αγώνος. Πουθενά, σε κανένα κράτος, δεν ονομάζεται διαγωνισμός μια μόνη προφορά.

Και ας δούμε επίσης μερικά σημαντικά στοιχεία, δήλωσε: "Πριν τρία χρόνια το Υπουργείο Οικονομικών περιέγραφε την αξία της συγκεκριμένης περιουσίας στα 5 δις. Τώρα, σύμφωνα με διαρροές, λόγω αυτής της περιβόητης ρήτρας εμπιστευτικότητας του ΤΑΙΠΕΔ, από τα 5 δις η αξία έχει πέσει στο 1,27 δις. Και μαθαίνουμε ότι πρόκειται να πουληθεί έναντι 500 εκατομμυρίων. Δεύτερον. Με τροπολογία που αφορούσε το ΕΟΠΥΥ, πέρασε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, αν το δημόσιο προκαλέσει καθυστέρηση επειδή θα προσπαθήσει να ακολουθήσει την ισχύουσα νομοθεσία, τότε το δημόσιο θα επιβαρυνθεί γι αυτήν την καθυστέρηση πληρώνοντας τον επενδυτικό όμιλο, στον οποίο θα δοθεί το Ελληνικό. Πράγμα που σημαίνει ότι αν η Πολεοδομία ή η Αρχαιολογική Υπηρεσία, για παράδειγμα, βρει αρχαία και πράξει το αυτονόητο, τότε το δημόσιο θα πληρώσει στον επενδυτή για την καθυστέρηση.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι εδώ έχουμε μια παραχώρηση για 99 χρόνια με όρους που δεν είναι προς όφελος των πολιτών και προς όφελος του κράτους. Αλλά προς όφελος εκείνου που θα επιλεγεί προκειμένου να πάρει το Ελληνικό στα χέρια του.

Εμείς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν τις αντιλαμβανόμαστε έτσι όπως έγιναν από το ‘74 ως τώρα. Στην Ελλάδα κανένας δεν ρίσκαρε, στην Ελλάδα αυτό που ρίσκαρε ένα επιχειρηματίας ήταν οι σχέσεις του με τον Υπουργό".

Αυστηρό πλαίσιο επενδύσεων στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

"Εμείς λοιπόν", εξηγεί, "στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα λέμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα αυστηρό πλαίσιο όπου ο επενδυτής και ο επιχειρηματίας θα σέβεται την φορολογία, θα σέβεται το περιβάλλον, θα σέβεται και τα εργασιακά δικαιώματα, τα αυτονόητα δηλαδή. Με αυτή τη λογική δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το Ελληνικό να ξεπουληθεί και όχι να αξιοποιηθεί, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια με ανθρώπους του ΕΜΠ, με φορείς, με πολίτες, με τεχνοκράτες έχει φτιαχτεί μια πρόταση σε σχέση με την πραγματική αξιοποίηση του Ελληνικού. Να εξηγήσουμε ότι δεν θέλουμε να πουληθεί το Ελληνικό αλλά ξέρουμε και τι θέλουμε να γίνει. Η δική μας πρόταση είναι μια πρόταση τεκμηριωμένη, με στοιχεία για το κόστος κατασκευής και συντήρησης. Γιατί θέλω να εξηγήσω στους ανέργους που πραγματικά θέλουν να δουν να υλοποιούνται σοβαρά επενδυτικά αναπτυξιακά σχέδια στην πατρίδα μας, ότι αυτά απαραίτητα δεν σημαίνουν ότι θα καταντήσει η χώρα αποικία".

Περιορίζουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε exit poll για τις βουλευτικές

Όσο για την επικείμενη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε ότι για την ίδια, "αντίπαλος δεν είναι ο κ. Κουμουτσάκος ή ο κ. Σγουρός. Το θέμα είναι ότι κάποιοι φρόντισαν οι πολίτες να μην γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της Περιφέρειας Αττικής και φροντίζουν τώρα να περιορίσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια λογική exit poll εν όψει εθνικών εκλογών. Αν κατορθώσω να πείσω τις συνομήλικες μου γυναίκες, τους νέους ότι είναι πολύ σπουδαίο να προσέλθουν στην κάλπη για να αλλάξουμε τις ζωές μας, τότε πιστεύω ότι θα έχω νικήσει τον μεγάλο αντίπαλο μου", κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)