to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 15.12.2021

Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Ευθύνη της κυβέρνησης η μη λειτουργία της κλινικής Covid στο Αγία Βαρβάρα

Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη μη εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”, ανέδειξε η συνάντηση της Ρένας Δούρου με την αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Φωτεινή Βρύνα, εκπροσώπους του διοικητικού και του ιατρικού προσωπικού. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη μη λειτουργία της κλινικής Covid και τη μη εγκατάσταση μαστογράφου στο νοσοκομείο που πέραν του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, υπηρετεί και τους όμορους δήμους της δυτικής Αθήνας.


Επιπλέον οι μετέχοντες έθεσαν σειρά καίριων ζητημάτων προκειμένου το “Αγία Βαρβάρα” να επιτελέσει αποτελεσματικά την αποστολή του. Το κύριο σχετίζεται με την κάλυψη των θέσεων από τις παραιτήσεις ειδικευομένων, από τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους ή εκείνων των ακτινολόγων, που δεν προκηρύσσονται. Έθεσαν επίσης την ανάγκη να αποκτήσει το Νοσοκομείο σταθερή θέση στον Χάρτη Υγείας (σήμερα λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο ενώ προηγουμένως ως κέντρο covid), αλλά και την ανάγκη φύλαξης, συστήματος πυρόσβεσης, εργασιών αποψίλωσης του περιβάλλοντα χώρου, την καλύτερη σύνδεσή του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κ.α.

“Η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη μη στήριξη του ΕΣΥ έχει τις συνέπειες που διαπιστώνουμε καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Συνεπάγεται την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εγκατάλειψη των πολιτών στο έλεος της πανδημίας. Η περίπτωση της κλινικής covid του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα τα λέει όλα. Δεν είναι δυνατή η λειτουργία της λόγω των βασικών ελλείψεων σε προσωπικό. Η κυβέρνηση εμμένει να μην προσλαμβάνει προσωπικό στο ΕΣΥ, κάνοντας αντιπολίτευση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών. Μια απαράδεκτη κατάσταση που φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά μετά από την επίσκεψη, η Ρένα Δούρου.

Στη συνάντηση μετείχαν συγκεκριμένα, οι γιατροί: Σουλτάνα Γεώργα, Παιδίατρος, Δανάη Σταυριανάκη, Διευθύντρια Νεφρολογικού τμήματος, Δέσποινα Εξαδακτύλου, Επιμελήτρια δερματολόγος, Ανδρέας Καπάταης, Διευθυντής Α’ Παθολογικού Τμήματος , Μαρία Κυριαζοπούλου, Διευθύντρια Αιματολογικού, Δικαία Νεαμονίτου, Διευθύντρια Μικροβιολογικού, Παναγιώτης Σιουρούνης, Αιματολόγος και Ελένη Ζαμπετάκη, Διευθύντρια Ακτινολογικού. Καθώς και εκπρόσωποι του Διοικητικού προσωπικού: Δημήτρης Κορφιάτης, Διοικητικός Διευθυντής, Βέρα Νάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Προσωπικού, Ιάκωβος Νταουντάκης Υποδιευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας, Πέτρος Σούλης, Προϊστάμενος Παραϊατρικού, Παναγιώτης Μαρκετάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Επιστασίας, Νεκτάριος Νικολάου, Προϊστάμενος Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων, Γεώργιος Ρόκκας, Προϊστάμενος Γραφείου Κίνησης.

Τη Ρένα Δούρου συνόδευαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Βίτσας και μέλη του Συντονιστικού της Παράταξης.

Η Ρένα Δούρου βρίσκεται συστηματικά στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα ενώ η Δύναμη Ζωής ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική, χρηματοδότησε την κτιριακή ανακαίνισή του (που έχει βαλτώσει εξαιτίας της σημερινής Διοίκησης) καθώς και την αγορά 8 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού (προϋπολογισμού 120.000 ευρώ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)