to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 25.04.2020

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Δεν μπορείς να είσαι Περιφερειάρχης “αλά-καρτ”

Την βαθιά της ανησυχία της για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και την αύξηση των θυμάτων του κορωναϊού, μετά τις εξελίξεις στις δύο κλινικές σε Περιστέρι και Ελληνικό εξέφρασε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου


Μιλώντας στο χθεσινοβραδινό δελτίο του Kontra  υπογράμμισε ότι δεν ακολουθεί την τακτική του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσων προσλήψεων στην Περιφέρεια Αττικής και άμεσων ελέγχων στις ιδιωτικές δομές υγείας της Αττικής, που είναι πάνω από 100.

“Δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την ανθρώπινη ζωή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας”, είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι “Μητσοτάκης και Πατούλης περιέφεραν τον πόνο των πολιτών για να βρεθούν ο ένας στην θέση του Πρωθυπουργού και ο άλλος στην θέση του Περιφερειάρχη”.

“Σήμερα είναι κρίσιμο να βεβαιωθεί ότι έχουν γίνει σε όλες τους έλεγχοι, ή, έστω και τώρα, ότι θα γίνουν έλεγχοι”, συνέχισε η ίδια, προσθέτοντας ότι “σε αυτές τις κρίσιμες ώρες , το ζήτημα δεν είναι να επιδοθούμε σε ένα blame game και να μοιράσουμε καταγγελίες αλλά να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέες εστίες σε κλινικές”.

“Και για να γίνει αυτό, συνέχισε η ίδια, “πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που εκ της θέσεώς τους αλλά και λόγω του επαγγέλματός τους, ήταν σε θέση και όφειλαν και να γνωρίζουν, και να παρέμβουν, και να ελέγξουν.

Και να αποτρέψουν την διάδοση του ιού”. “Ανάληψη της ευθύνης σημαίνει για εμάς ότι συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας οφείλει να αντιληφθεί το μέγεθος της ολιγωρίας του, το τεράστιο κόστος της και να πράξει ανάλογα”.

Η ίδια παρατήρησε ότι είναι απαράδεκτο να επιχειρείται να φορτωθούν ευθύνες στον κ. Τσιόδρα που αναφέρθηκε σε “σημαντικό καμπανάκι για όλους μας”. “Αυτό πρέπει όλοι και κυρίως εκείνοι που σήμερα έχουν τα ηνία της Περιφέρειας και είναι μάλιστα και γιατροί, να το ακούσουν και να το κατανοήσουν”.

Η Ρένα Δούρου τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι “δεν μπορείς να είσαι Περιφερειάρχης “αλά-καρτ” Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, ούτε γιατρός “αλα-καρτ”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)