to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 05.05.2014

Πολιτική

Ρ. Δούρου από την Καλλιθέα: «Δώδεκα χρόνια είναι αρκετά!» (φωτ.)

Πολιτικά πυρά εναντίον του απερχόμενου περιφερειάρχη και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής»


Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού

Για «αλλαγή σελίδας» μίλησε  το βράδυ της Δευτέρας η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου, στη διάρκεια εντυπωσιακής (παρά το βροχερό καιρό) προεκλογικής συγκέντρωσης στην Καλλιθέα.

Καταφέρθηκε εναντίον του ανθυποψηφίου της ως «ανθρώπου του χθες, των εργολαβικών συμφερόντων, του συστήματος  των «κολλητών» και όχι των πολιτών, του συστήματος της αδιαφάνειας,του παλαιοκομματισμού, της διαπλοκής». 

Αλλά και ως «ανθρώπου και της κυβέρνησης. Του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά. Ο οποίος έχει κάνει την επιλογή του: να θυσιάσει τον υποψήφιο του κόμματός του ώστε να διατηρηθεί ζωντανός ο κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ.Να παρατηθεί δηλαδή πάση θυσία η ζωή αυτής της κυβέρνησης. Και αυτής της περιφερειακής διοίκησης,  για  να κλείσουν κερδοφόρες συμφωνίες, όπως η προωθούμενη εκχώρηση των αιγιαλών, στο πλαίσιο της τσιμεντοποίησης του παράκτιου μετώπου. Στα χνάρια της εκχώρησης του Ελληνικού…», όπως επισήμανε.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ:

- Σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ρότα στην Αττική. Και να στείλουμε διπλό μήνυμα. Ένα μήνυμα ανατροπής κι ελπίδας. Κερδίζοντας τη μάχη των μαχών, τη μάχη της Περιφέρειας της Αττικής.

- Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είναι ο άνθρωπος του χθες, των εργολαβικών συμφερόντων, του συστήματος  των «κολλητών» και όχι των πολιτών,του συστήματος της αδιαφάνειας,του παλαιοκομματισμού, της διαπλοκής.

- Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είναι ο άνθρωπος  και της κυβέρνησης. Του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά. Ο οποίος έχει κάνει την επιλογή του: να θυσιάσει τον υποψήφιο του κόμματός του ώστε να διατηρηθεί ζωντανός ο κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ.Να παρατηθεί δηλαδή πάση θυσία η ζωή αυτής της κυβέρνησης. Και αυτής της περιφερειακής διοίκησης,  για  να κλείσουν κερδοφόρες συμφωνίες, όπως η προωθούμενη εκχώρηση των αιγιαλών, στο πλαίσιο της τσιμεντοποίησης του παράκτιου μετώπου. Στα χνάρια της εκχώρησης του Ελληνικού…

- Μας κατηγορούν ότι δεν γνωρίζουμε τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Ότι είμαστε άσχετοι με το χώρο αυτόν. Ε, λοιπόν, ναι, το παραδεχόμαστε, είμαστε άσχετοι. Είμαστε άσχετοι με τη μίζα, με τη διαπλοκή. Είμαστε άσχετοι στην εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων. 

- Εμείς επιλέξαμε μια νέα νοοτροπία. Ένα νέο ήθος.Ένα ήθος που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα του «ήθους» του βαθέως ΠΑΣΟΚ, που εκπροσωπεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης. Ο οποίος σήμερα επιχειρεί να κρύψει την κομματική του ταυτότητα. Όμως είναι γνωστό σε όλους: ο σημερινός περιφερειάρχη ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ:Του κόμματος που άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια. Και που σήμερα επιβάλλει, μαζί με τη ΝΔ, τις πολιτικές λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία. 

- Έχουμε επιλέξει συμμάχους: Τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά. Τις επιτροπές και τις πρωτοβουλίες των πολιτών στη Φυλή, στην Κερατέα, στο Γραμματικό, στην Καλλιθέα, το Περιστέρι και αλλού που μας δείχνουν το δρόμο των δίκαιων αγώνων για την ποιότητα ζωής.

- Να τα αλλάξουμε όλα. Να γυρίσουμε σελίδα.Έχουμε την πολιτική βούληση, την ικανότητα και τις γνώσεις.

Μπορούμε 

* Nα δημιουργήσουμε απασχόληση, με κανονικές δουλειές, με κανονική αμοιβή και ασφάλιση,

* Nα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα των νέων και των γυναικών,

* Nα οικοδομήσουμε δομές κοινωνικής πρόνοιας,

* Nα προστατέψουμε την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Και όλα αυτά μπορούμε να κάνουμε με έναν τρόπο: με εσάς στο πλευρό μας. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)