to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:33 | 13.03.2019

Αυτοδιοίκηση

Ρ. Δούρου: Το 2014 η «Δύναμης Ζωής» υπέγραψε και τήρησε ένα σύμφωνο αξιοπρέπειας με τους πολίτες

«Δεν πρόκειται για απλή άθροιση έργων αλλά για μια αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση της πολυεπίπεδης συλλογικής δουλειάς, που κάνουμε, με επικεφαλής την Ερμίνα Κυπριανίδου, στους 8 δήμους του Κεντρικού Τομέα» τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σε εκδήλωση για το απολογιστικό έργο της 5ετούς θητείας της στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.


«Δεν πρόκειται για απλή άθροιση έργων αλλά για μια αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση της πολυεπίπεδης συλλογικής δουλειάς, που κάνουμε, με επικεφαλής την Ερμίνα Κυπριανίδου, στους 8 δήμους του Κεντρικού Τομέα» τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, παρουσία του πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, των υπουργών Αλ. Φλαμπουράρη, Θ. Φωτίου κ.α.

Μια δουλειά με μετρήσιμα αποτελέσματα, συνέχισε η κ. Δούρου αναφερόμενη στο Πεδίο του Άρεως, στο νέο Ψηφιακό Μουσείο της Ακρόπολης, στις εκδηλώσεις της «Αθήνας Ελεύθερης», στην αποκατάσταση του Λυκαβηττού, στα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικών, αστικών αναπλάσεων «που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια…».

«Όλα αυτά υλοποιούνται τα τελευταία 4.5 χρόνια» σημείωσε για τα έργα στους δήμους του Κεντρικού Τομέα, όπως «άλλωστε και σε όλη την Αττική, όπου 327 εργοτάξια δίνουν δουλειά σε συμπολίτες μας και τονώνουν τις τοπικές αγορές» πρόσθεσε.

Η κ. Δούρου επισήμανε ότι η διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» υπέγραψε το 2014 με τους πολίτες ένα σύμφωνο αξιοπρέπειας για έναν διμέτωπο αγώνα. Αυτόν για την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης, και ενός αγώνα διαρκείας για να «καλύψουμε τις χαμένες δεκαετίες σε κρίσιμα έργα υποδομών». Έργα, πρόσθεσε «που έπρεπε να είχαν κάνει οι σημερινοί τιμητές μας, εκείνοι που μας ρίχνουν λάσπη, όπως π.χ. κατηγορώντας μας για δήθεν φωτογραφικό διαγωνισμό για το μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας. Έργο για το οποίο δικαιωθήκαμε πλήρως από το Διοικητικό Εφετείο, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό η συκοφαντική επίθεση των πολιτικών μας αντιπάλων, οι οποίοι έχουν σήμερα το θράσος να ζητούν να ξαναπάρουν τα ηνία», υπογράμμισε προσθέτοντας: «Πιστεύοντας ότι οι πολίτες είναι λωτοφάγοι και έχουν ξεχάσει, ποιοι μπάζωσαν τα ρέματα έλεγχαν τις πολεοδομίες, έδωσαν το πράσινο φως για τα αυθαίρετα, ποιοι στήριξαν ένα στρεβλό, κοινωνικά ταξικό και περιβαλλοντικά επικίνδυνο μοντέλο ανάπτυξης, οδηγώντας την πατρίδα σε χρεοκοπία».

Η περιφερειάρχης έστειλε το δικό της μήνυμα στους πολιτικούς της αντιπάλους με το κλείσιμο της τοποθέτησης της, λέγοντας «Σήμερα ξεκινάμε και στον Κεντρικό Τομέα την επόμενη μέρα στην Αττική. Συνεχίζουμε τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει. Και - το κυριότερο - δουλεύουμε για να κλείσουμε τον δρόμο σε εκείνους που παριστάνοντας τους "νέους" ενώ εκπροσωπούν το πιο παλιό και από το παλιό. Τολμούν να διεκδικήσουν ξανά την Αττική. Αθόρυβα και δυνατά τους λέμε: δεν θα περάσουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)