to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 30.05.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Αυτοδιοίκηση

Ρ. Αξελός: Πάμε με δύναμη να κάνουμε την έκπληξη

«Η Ανοιχτή Πόλη και ο Νάσος Ηλιόπουλος αισιοδοξούν για τον δεύτερο γύρο, γιατί έχουν ειλικρινείς δεσμούς με τους πολίτες της Αθήνας, ξέρουν την πόλη απ` άκρη σ` άκρη, έχουν πρόγραμμα όχι μόνο συγκεκριμένο αλλά και κοστολογημένο», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός και συνδικαλιστής του χώρου Ρήγας Αξελός Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.


Ο κ. Αξελός εξελέγη πρώτη φορά με την Ανοιχτή Πόλη το 2006, όταν η παράταξη με επικεφαλής τον νεαρό τότε Αλέξη Τσίπρα έκανε την έκπληξη, επανεξελέγη και στις δύο προηγούμενες εκλογές αλλά και τώρα με τον Νάσο Ηλιόπουλο. Δήλωσε αισιόδοξος παρά την στάση του ΚΚΕ και του κ. Γερουλάνου, να μην στηρίξουν το προοδευτκό ψηφοδέλτιο «άλλωστε ο κ. Γερουλάνος ήταν απλώς ένα ιλλουστρασιόν περιτύλιγμα σε παλιό αποτυχημένο προϊόν» οπως είπε χαρακτηριστικά, διότι είχε στο ψηφοδέλτιό του 13 συμβούλους του κ. Καμίνη. Την απερχόμενη διοίκηση του κ.Καμίνη την χαρακτήρισε καταστροφική. «Ο κ. Καμίνης μετά από 9 χρόνια, αφήνει την Αθήνα βρώμικη, σκοτεινή, αφρόντιστη».

Ειδικά για τον τομέα του πολιτισμού, ο κ. Αξελός είπε ότι οπωσδήποτε πρέπει να χωριστεί στα δύο ο ΟΠΑΝΔΑ, ο υδροκέφαλος οργανισμός που παραχωρήθηκε στον κ. Τεντόμα και λειτούργησε αδιαφανώς και να υπάρξει χωριστός οργανισμός πολιτισμου και χωριστός αθλητισμού. «Εχουμε έτοιμο, όχι μόνο συγκεκριμένο αλλά και κοστολογημένο πρόγραμμα για χώρους του Δήμου, που υπάρχουν στις γειτονιές και μπορούν να αξιοποιηθούν ως εστίες πολιτισμού, όπου θα δημιουργούν νέοι καλλιτέχνες και ομάδες και θα ψυχαγωγούνται οι πολίτες».

Ο κ. Αξελός αναφέρθηκε σε κατακτήσεις της Ανοιχτής Πόλης, που δεν έχουν τύχει της δημοσιότητας που αξίζουν, όπως στο διευρυμένο ωράριο του Μετρό, την Παρασκευή και το Σάββατο, που το απολαμβάνουν τώρα όλοι οι πολίτες και ήταν διεκδίκηση της Ανοιχτής Πόλης το 2006, που την πάλεψε και την κέρδισε.

Τέλος υπογράμμισε ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα, που κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μεγάλη συμπάθεια στους πολίτες, με την σεμνότητα του και τη γνώση των προβλημάτων της πόλης της οποίας είναι «σπλάχνο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)