to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 11.11.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Θετικό το ισοζύγιο στη ροή της απασχόλησης, σκληρή η μάχη καταπολέμησης της ανεργίας

Στη σκληρή μάχη που δίνεται για την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, υπογραμμίζοντας το θετικό ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης το δεκάμηνο του έτους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη. Ειδικότερα το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης διαμορφώθηκε στις 162.795 νέες θέσεις εργασίας.


Συνολικά την περίοδο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.830.453 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.667.658, εκ των οποίων οι 930.927 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 736.731 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως για να καταλάβουμε τη διαφορά πρέπει να συγκρίνουμε το τι έγινε με πέρυσι την ίδια εποχή γιατί υπάρχει η εποχικότητα και τόνισε πως θα διαβάστε στα media ότι τον Οκτώβριο χάθηκαν τουλάχιστον 82 χιλιάδες θέσεις, αλλά δεν μας λένε ότι τον Οκτώβριο είναι και ο μήνας  που ουσιαστικά λήγει η τουριστική περίοδος, υπάρχουν δηλαδή απολύσεις. Πέρσι είχαμε χάσει 56 χιλιάδες την ίδια εποχή και είχαμε φτάσει στο μάξιμουμ των θέσεων εργασίας των 200χιλιάδων, φέτος χάθηκαν παραπάνω θέσεις(σ.σ. 82.000 θέσεις) αλλά το μάξιμουμ που δημιουργήθηκε φέτος που ήταν πρωτιά από το 2001 ήταν 254.000 θέσεις εργασίας. Έτσι λοιπόν με τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε ότι έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις.

Εστίασε όμως και σε δύο προβλήματα που υπάρχουν το πρώτο ότι οι θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, το δεύτερο είναι ότι παραμένει υψηλή ειδικά στις γυναίκες (20% ανεργία για τους άνδρες, 28%  για τις γυναίκες).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)