to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 17.09.2016

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Συλλογικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης

«Xρειάζεται να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη, αλλά όχι μόνο, ώστε αυτά τα οποία είναι καταγεγραμμένα και αποδεδειγμένα να μπορέσουν πλέον να περάσουν στον πολιτικό διάλογο με τους εταίρους μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με τους θεσμούς» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας.


«Υπάρχει μία ιδεοληψία ότι η πτώση των μισθών μπορεί να βοηθήσει κάποιες οικονομικές δομές, όχι, όμως, τις ευρωπαϊκές, όχι την ελληνική, διότι στηρίζεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην εγχώρια κατανάλωση, αλλά και των άλλων κρατών». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας. Όπως σημείωσε, υπάρχουν μελέτες και έρευνες που το αποδεικνύουν.

«Εφόσον αυτό είναι καταγεγραμμένο», είπε η κ. Αντωνοπούλου, «αυτό που χρειάζεται είναι να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη, αλλά όχι μόνο, ώστε αυτά τα οποία είναι καταγεγραμμένα και αποδεδειγμένα να μπορέσουν πλέον να περάσουν στον πολιτικό διάλογο με τους εταίρους μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με τους θεσμούς».

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ILO για το μέλλον της εργασίας στην Ευρώπη. Όπως υπογράμμισε, έχουν προτείνει επτά δράσεις και μία από αυτές είναι σε επίπεδο κράτους όλων των μελών, «δηλαδή να υπάρχει μία κοινωνική διαβούλευση, μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, πανεπιστημιακούς και όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να δούμε προς τα που πάει η αγορά εργασίας. Επίσης, με ποιους τρόπους μπορούμε να έχουμε συλλογικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Είναι ένα θετικό βήμα» υπογράμμισε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, δήλωσε, επίσης ότι υπάρχει υποστήριξη από υπουργούς Εργασίας άλλων κρατών-μελών. «Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ισχυροποιηθούμε στη διαπραγμάτευση, στην οποία βρισκόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.


(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)