to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 08.02.2018

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Στόχος η άμεση μείωση της ανεργίας κάτω από το 18% (βίντεο)

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν δράσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο 20,9% η ανεργία τον Νοέμβριο: Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Στόχος μας, η άμεση μείωση της ανεργίας σε ποσοστά κάτω από το 18%, δήλωσε στην ΕΡΤ η Ράνια Αντωνοπούλου. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν δράσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η κ. Αντωνοπούλου αποτίμησε θετικά την πορεία καταπολέμησης της ανεργίας.

Όπως είπε επί ημερών της κυβέρνησης, δημιουργήθηκαν 320.000 νέες θέσεις εργασίας και οι άνεργοι έπεσαν κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Παράλληλα προανήγγειλε τους επόμενους τρεις μήνες νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και άλλες 10.000 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα για νέους.

Όπως είπε, ήδη υλοποιήθηκε ο στόχος για μείωση της ανεργίας από 26,5% σε 20% και επόμενος στόχος να πέσει κάτω από 18%, ενώ επιδιώκεται και η αύξηση του κατώτατου μισθού με δράσεις που θα ανακοινώσει η Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου.

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, σχολίασε ότι είναι ένα διεθνές πρόβλημα, τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια με κάθε φορά όταν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

«Πρέπει να εστιάσουμε στην πραγματικότητα και αυτή είναι η διασπάθιση των πόρων των πολιτών. Είναι ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα υπόλοιπα είναι σχόλια της αντιπολίτευσης που θέλει να αποτρέψει από τα θετικά πράγματα που κάνει η κυβέρνηση. Πατάνε μονίμως σε κάτι, το οποίο διογκώνεται για να μπορεί σαν αντιπολίτευση να λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» πρόσθεσε η Ρ. Αντωνοπούλουυ.

Πηγή: ΕΡΤ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)