to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:09 | 31.08.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Πετύχαμε μείωση της ανεργίας με την αύξηση των θέσεων εργασίας

Για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τα νέα προγράμματα απασχόλησης, μιλά στο Κόκκινο, η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.


25,9% ήταν η ανεργία τον Ιανουάριο 2015, 23,5% είναι σήμερα, έχουμε υπάρχει μια μικρή μείωση της ανεργίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως το 2015 ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 99.000 θέσεις εργασίας, ενώ φέτος, το πρώτο 7μηνο, ο ιδιωτικός τομέας έκανε νέες προσλήψεις 253.000, κι αν εξαιρεθεί το εποχικό προσωπικό, θα έχουμε «καθαρές» προσλήψεις 120.000, τόνισε η Ρ. Αντωνοπούλου.


Η αναπληρώτρια υπουργός μίλησε και για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που αφορά 23.000 ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως, σε ανέργους με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αλλά και σε απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ , κι  έχει ως σκοπό τη βελτίωση του βιογραφικού τους, προκειμένου να μπορούν, με αξιώσεις, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.
Η ενίσχυση του βιογραφικού των ανέργων θα πραγματοποιηθεί, μέσω της κατάρτισής τους, της πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και της πιστοποίησης των προσόντων τους. Πέραν της ενίσχυσης των προσόντων των ανέργων, το πρόγραμμα προβλέπει για το 50% των ωφελουμένων (11.500 άνεργοι) εγγυημένη απασχόληση σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας.
Ο κάθε άνεργος που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ, επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε άνεργος θα λαμβάνει για τέσσερις μήνες επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης συνολικά 2.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των κρατήσεων. Από κει και πέρα, οι 11.500 άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν για έξι μήνες σε εταιρείες των συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας: Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας.

 
 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)