to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:39 | 27.01.2017

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας το 2016

«Δεν χρειάζονται να πάρουμε νέα μέτρα» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου από το Καρπενήσι.


Η κα Αντωνοπούλου αναφερόμενη στις εξελίξεις μετά το χθεσινό Γιούρογκρουπ τόνισε ότι «μας ζητείται να δεσμευτεί η χώρα, όχι για τα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλά και τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό δεν προκύπτει από καμιά ανάλυση και από καμία τεκμηρίωση παρά μόνο από εκείνες του Δ.Ν.Τ» υπενθυμίζοντας ότι «το Δ.Ν.Τ. έχει πέσει έξω αρκετές φορές στις εκτιμήσεις του για τη χώρα μας».

Μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σημείωσε την ανάγκη οι διεθνείς οργανισμοί να δουν την πορεία της εκπλήρωσης των στόχων εξηγώντας «εμείς λέμε κοιτάξτε το φετινό χρόνο. Διαφορετικές ήταν οι εκτιμήσεις και εμείς τα καταφέραμε». Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους στόχους των επόμενων ετών σημείωσε ότι «οι δεσμεύσεις θα εκπληρωθούν γιατί θα είναι καλύτερες και οι συνθήκες με την ανάπτυξη στο 2,7 που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί».

Η ίδια πάντως επανέλαβε ότι «θα τα καταφέρουμε. Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας και δεν χρειάζεται να πάρουμε, αλλά και ούτε να νομοθετήσουμε νέα μέτρα».

Σε ότι αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας η κα. Αντωνοπούλου έκανε λόγο για παραπληροφόρηση τονίζοντας πως «το 2014 τη χρονιά του σαξές στόρι είχαν δημιουργηθεί 35.000 θέσεις εργασίας και τη χρονιά που πέρασε δημιουργήθηκαν περισσότερες από 100.000. Δεν πανηγυρίζουμε αλλά να μην υπάρχει η κινδυνολογία και η παραπληροφόρηση του κοινού» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πάντως από το Καρπενήσι επικαλούμενη στοιχεία της Στατιστικής Αρχής υπογράμμισε ότι υπάρχει «μείωση της ανεργίας σε σύγκριση με το Γενάρη του 2015. «Το Γενάρη του 2015 η ανεργία ήταν στο 25,9% και το τελευταίο τρίμηνο στο 22,6% . Αυτό σημαίνει 150.000 περισσότερες θέσεις εργασίας» είπε η κα Αντωνοπούλου αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις εργασίας δεν είναι σταθερές» και χαρακτήρισε ως μείζον θέμα την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Η αν. υπουργός στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στην Ευρυτανία που ξεκίνησε σήμερα, είχε συναντήσεις με το δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και την απασχόληση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική οικονομία.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Εργατικό Κέντρο του Καρπενησίου η κα. Αντωνοπούλου ανέλυσε τις πολιτικές του υπουργείου για την απασχόληση και την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)