to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 10.04.2016

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου για το πιλοτικό πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας: Δικός μας ρόλος να αναγγέλλουμε αυτά που μπορούμε να υλοποιούμε

Στην Άρτα βρίσκεται από νωρίς το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας της, στους πρώτους 17 δήμους που εκκρίθηκαν να συμμετέχουν στο νέο πιλοτικό Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.


Η κ. Αντωνοπούλου κατά την άφιξή της στην Άρτα, πραγματοποίησε συνάντηση με το βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα, τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλειο Ψαθά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Άρτας στο Δημαρχείο της πόλης.

«Αυτός ο προγραμματισμός δεν είναι για να βοηθά τους δημάρχους, αλλά για να βοηθά τους ανέργους μιας περιοχής. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τα προηγούμενα προγράμματα η πρώτη μεγάλη διαφορά είναι ότι έχουμε τελειώσει με τα πεντάμηνα και πάμε σε οκτάμηνα . Οι δήμοι θα υλοποιούν έργα που θα έχουν αρχή, μέση και τέλος και θα είναι μετρήσιμα» διευκρίνισε η κ. Αντωνοπούλου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα έχει διάρκεια 8 μηνών, ο αριθμός των ωφελουμένων στο Δήμο Αρταίων ανέρχεται στους 334, ενώ συνολικά 19.574 μακροχρόνια άνεργοι άνθρωποι θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που ξεκινάει πιλοτικά τον Απρίλιο, ενώ μέσα στο Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν την εργασία τους.

«Μία μέρα την εβδομάδα, έχουν δικαίωμα όλοι οι εργαζόμενοι, να συμμετέχουν σε σεμινάρια ψηφιακής επιμόρφωσης, ή σε σεμινάρια για επιχειρηματικότητα και κοινωνική επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα θα παίρνουν και πιστοποίηση», επεξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός και προσέθεσε: «Στόχος μας είναι να μπορέσει η τοπική κοινωνία σε κάθε δήμο, να συμμετέχει. Δηλαδή ποια είναι αυτά τα έργα, τι χρειάζεται ο δήμος ώστε να μη γίνεται ένας κεντρικός σχεδιασμός από πάνω προς τα κάτω, αλλά να εξυπηρετηθούν οι προτεραιότητες τιε κοινωνίας».

Την ίδια ώρα, κατά τη συνέντευξη της στους δημοσιογράφους, η κ. Αντωνοπούλου, αναφέρθηκε και στις αντιρρήσεις που ακούστηκαν εκ μέρους δημάρχων που δεν εγκρίθηκαν στους πρώτους δήμους του προγράμματος.

«Οι δήμοι που προκρίθηκαν είναι αποτέλεσμα ενός στατιστικού προγράμματος. Χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΑΕΔ από το 2011 έως το2015», είπε η κ. Αντωνοπούλου και εξήγησε ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό θα ξεκινήσει από 17 δήμους και μετά από τέσσερις μήνες θα επεκταθεί και σε άλλους 34 δήμους.

«Ο ρόλος ο δικός μας είναι να αναγγέλλουμε αυτά που μπορούμε να υλοποιούμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλους τους δήμους, αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα στο 2016 και υπολογίζουμε μέσα στον Σεπτέμβρη με Οκτώβρη να έχουν ενταχθεί όλοι οι υπόλοιποι δήμοι».

«Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι έχουμε προχωρήσει στη συνεργασία μας με τους δήμους, υπήρχαν αντιρρήσεις από κάποιους δήμους που δεν εντάχτηκαν αρχικά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε χάρες σε κάποιους για οποιοδήποτε λόγο. Λειτουργούμε με οριζόντια κριτήρια και διαφάνεια. Οι δήμοι και θέλουν και μπορούν, μαζί συνεχίζουμε», προσέθεσε.

Η κ. Αντωνοπούλου κατά την παραμονή της στην Άρτα θα συναντηθεί με μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στα Γιάννενα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)