to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 05.12.2017

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Επτά νέα κέντρα υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας στις αρχές του 2018 στα Ιόνια Νησιά

Διαβεβαίωση για επτά νέα κέντρα υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας στις αρχές του 2018 στα Ιόνια Νησιά, έδωσε η αν. υπουργός Εργασίας, \


Δομές και υποδομές των υπουργείων τους στην Κέρκυρα, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υφίστανται, επισκέφτηκαν σήμερα υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης που βρίσκονται στο νησί, με αφορμή τη διεξαγωγή του αναπτυξιακού περιφερειακού συνεδρίου Ιονίων νήσων.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επισκέφθηκαν το ΠΕΔΥ και το νοσοκομείο Κέρκυρας, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη.

Στην επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στη μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Κέρκυρας, ο υπουργός ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια κ. Κιπενή στις εγκαταστάσεις της μονάδας και τον ενημέρωσαν για θέματα των ελλείψεων στη στελέχωση του ΠΕΔΥ σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και για προβλήματα υλικοτεχνικών υποδομών.

«Με την ευκαιρία του αναπτυξιακού συνεδρίου των Ιονίων Νήσων, κάνουμε σήμερα επισκέψεις σε δομές υγείας της περιοχής. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει τα προβλήματά της, αλλά γίνεται μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να αναβαθμίσει τη λειτουργία της και να καλύψει περισσότερες ανάγκες των πολιτών. Η διεύρυνση του ωραρίου και το απόγευμα είναι πολύ σημαντική. Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα, είναι να ενισχυθούν κρίσιμες δομές της μονάδας, όπως τα εργαστήρια, για να μπορούν να υποστηρίζουν και την απογευματινή λειτουργία και βεβαίως χρειάζεται και ανανέωση του εξοπλισμού τους. Επιπλέον θα χρειαστεί στελέχωση της δομής αυτής με τεχνολόγους εργαστηρίων. Μεγάλη έλλειψη είναι σίγουρα η απουσία παιδίατρου στη δομή του πρώην ΠΙΚΠΑ, που επιτελεί πολύ σημαντικό έργο. Οι επισκέπτριες υγείας έχουν συμβάλει πολύ στην καλή εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού, ιδιαίτερα σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Θεωρώ λοιπόν, ότι με την συμπληρωματική ενίσχυση και με κάποιους γενικούς γιατρούς, αυτή η δομή μπορεί να επιτελέσει το έργο της ως ένα αστικού τύπου κέντρο υγείας, που προοπτικά θα μπορέσει να φιλτράρει περιστατικά που είναι πρωτοβάθμιου χαρακτήρα αλλά προσφεύγουν αναγκαστικά στο νοσοκομείο. Βρισκόμαστε σε μια φάση στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συνολικά σε όλη τη χώρα. Εκτός από τις τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) που θα αναπτύξουμε στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου που δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας, στην κουλτούρα του οικογενειακού γιατρού, της ομάδας υγείας και υπερβαίνει τον ιατροκεντρικό χαρακτήρα του συστήματος, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να στηριχτούν και οι υπάρχουσες δομές. Προετοιμάζουμε ήδη μια προκήρυξη για περισσότερους από 400 μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι θα στελεχώσουν στοχευμένα τις σημερινές δομές, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου και της πόλης. Σε αυτήν την κατανομή θα δούμε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες αυτή της δομής, εδώ στην Κέρκυρα, και μπορούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να δρομολογήσουμε τη σοβαρή ενίσχυση της» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Κατόπιν, οι δύο υπουργοί Υγείας επισκέφθηκαν το γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο υπουργών με τον διοικητή του, Φοίβο Κακαβίτσα, το μέλος του Δ.Σ. κ. Παγώνη, τον διευθυντή της Χ/Κ Κλινικής και του χειρουργικού τομέα κ. Χριστοδούλου, παρουσία των δύο βουλευτών Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ ακολούθησε συνάντηση και με τους εργαζόμενους όπου έθεσαν στους υπουργούς τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας βρέθηκε ο πρωί ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όπου και προέδρευσε σε σύσκεψη, παρουσία των εκπροσώπων αθλητικών σωματείων του νησιού.

Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση, ενώ στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε: "Κάναμε τον προγραμματισμό για αυτά που θέλουμε να κάνουμε την επομένη διετία. Κομβικό σημείο είναι σίγουρα οι αδειοδοτήσεις. Εξηγήθηκε το νέο νομικό πλαίσιο και ξεκολλήσαμε τις διαδικασίες".

Σε σεμινάριο για την Κοινωνική Οικονομία στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας, βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, παρουσία εκπροσώπων του δήμου, της Περιφέρειας και των κοινωνικών επιχειρήσεων. Η αναπληρώτρια υπουργός με τους συνεργάτες της, παρουσίασε τις δυνατότητες ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας που υπάρχουν πλέον με το νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα κίνητρα για τη δημιουργία και την ενίσχυση των κοινωνικών εγχειρημάτων.

«Θα δημιουργηθούν επτά νέα κέντρα υποστήριξης στα Ιόνια νησιά στις αρχές του χρόνου, για την υποστήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)