to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 28.05.2021

Ρένα Δούρου

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

This is a question mark

Πίσω από μια “κακή στιγμή” ενός υπουργού του Κ. Μητσοτάκη μπορεί άνετα να κρύβεται και άλλη μία! Κάτι σαν τις ματριόσκες, τις ρώσικες κούκλες, που η μία κρύβει μέσα της μία άλλη, κοκ. Εκείνο βέβαια που δεν αλλάζει είναι το πρόσωπο της κούκλας – που παγίως έχει τα χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαίωσε μεγαλοπρεπώς ο υπουργός Ναυτιλίας. Άλλη μια περίπτωση μετά από τον συνάδελφό του υπουργό Τουρισμού στο BBC, που έδειξε ότι δεν πρόκειται για “κακές στιγμές” σε συνεντεύξεις τους αλλά για κανονικότατες πολιτικές επιλογές του Iron Man Πρωθυπουργού. Απλά, απέναντι σε δημοσιογράφους που καταλαβαίνουν πραγματικά την αποστολή τους, η συγκάλυψη είναι κομματάκι ζόρικη.

Ο υπουργός λοιπόν Ναυτιλίας πέρα από τη στάση του απέναντι στην επίδειξη ισχύος του εφοπλιστή, είναι και... μαρτυριάρης. Λέει την αλήθεια για την πραγματική στάση του δήθεν πιο πράσινου Πρωθυπουργού της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ότι δηλαδή ευρώ τσακιστό δεν δίνει για την κλιματική κρίση και για τα μέτρα μείωσης των βλαβερών για τον πλανήτη και τις ζωές μας, εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, σε μία σουρεαλιστική αλλά άκρως αποκαλυπτική τοποθέτηση, αφού πει ένα ολίγον ασύντακτο “παίρνουν μέτρα, εισαγάγουν πολιτική χωρίς πραγματική απόδειξη”, προσθέτει ότι “είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στον στόχο” και “εντάξει, είμαστε δεσμευμένοι να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αυτός είναι ένας βέβαιος στόχος για όλους είναι εμπλεκόμενοι σε αυτό το χώρο”, πλην έρχεται ακάθεκτο το... “αλλά”! “Αλλά έχουμε κάποια απόδειξη αν τέτοιες πολιτικές θα μειώσουν εν τέλει τις εκπομπές;” αναρωτιέται ο αρμόδιος και τόσο σημαντικός υπουργός.

Αν έχουμε λέει;

Διεθνείς οργανισμοί, ο ΟΗΕ, η ΕΕ, εξειδικευμένοι ερευνητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές, έγκριτες οικολογικές οργανώσεις μπορούν άνετα να λύσουν τις απορίες της ελληνικής κυβέρνησης όπως και κάθε αρνητή της πραγματικότητας της κλιματικής κρίσης. Δεν χρειάζεται όμως να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στον κ. Μητσοτάκη ο Πάπας Φραγκίσκος που πρόσφατα κάλεσε τους πολίτες να μην μένουν τυφλοί στην κλιματική απειλή ή ο ίδιος ο Αντόνιο Γκουτιέρεζ (που στο κάτω – κάτω είναι ένας απλός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ). Γιατί ξέρει. Και μας δουλεύει ψιλό γαζί, ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την πράσινη μετάβαση. Όταν το μόνο που τον νοιάζει είναι η μετάβαση και η παραμονή στον ανέμελο πλανήτη της εξουσίας. Ο άλλος, ο υπαρκτός, αυτός που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, του είναι παγερά αδιάφορος.

ΥΓ: “This is a question mark”, λέει μειδιώντας, κλείνοντας την απάντησή του ο υπουργός, αφήνοντας έκπληκτους τους δύο δημοσιογράφους. Δυστυχώς για τον τόπο, το πρόβλημα δεν είναι η ανάγκη εντατικών αγγλικών του υπουργού, αλλά αλλαγής... λογισμικού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς οι σύγχρονοι αρνητές της κλιματικής κρίσης δεν λένε κάτι διαφορετικό.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)