to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:14 | 13.04.2023

Πολιτική

Qatargate: Βρέθηκε «βραχιολάκι», αποφυλακίζεται το πρωί της Παρασκευής η Εύα Καϊλή

Αποφυλακίζεται αύριο το πρωί στις 11:00 ώρα Βρυξελών η Εύα Καϊλή, καθώς βρέθηκε το ειδικό «βραχιολάκι» παρακολούθησης με το οποίο θα τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες - Τις πρώτες δηλώσεις της ευρωβουλεύτριας μεταφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.


Αποφυλακίζεται αύριο το πρωί στις 11:00 ώρα Βρυξελών η Εύα Καϊλή, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Μ. Πέμπτης. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η ευρωβουλευτής θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Νωρίτερα σήμερα, τις πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μετά την απόφαση αποφυλάκισής της με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» μετέφερε σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή δήλωνε «ανυπόμονη» μέχρι να βρεθεί το «βραχιολάκι» προσθέτοντας ότι την πρώτη ημέρα μετά από σχεδόν πέντε μήνες στη φυλακή θέλει να την περάσει στο σπίτι με την κόρη της. Η Εύα Καϊλή δηλώνει, επίσης, ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει «τη μάχη για την αθωότητά της».

«Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή που μεταφέρει η La Repubblica.

 

kaili-eva-larepubblica

Ο δικηγόρος της κα Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η απόφαση της αποφυλάκισής της ήταν γνωστή από τη Μ. Τρίτη, όταν και επικοινώνησε μαζί τους ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των Βρυξελλών προκειμένου να τους ενημερώσει ότι κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με τον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κα Καϊλή.

Mάλιστα μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το βράδυ της Μ. Τρίτης και είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που την άκουσε χαρούμενη μετά από τη συνεχή επικοινωνία, που είχαν τους τελευταίους μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένη.

«Μού είπε, μου λες αλήθεια Μιχάλη; Θα δω το παιδί μου; Αυτή ήταν η αντίδρασή της», είπε σχετικά με την πρώτη αντίδραση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού μετά και την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της. Ως προς τον χώρο όπου και θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο χώροι και επέλεξε να μείνει μόνη της μαζί με το παιδί της. 

«Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι και να έχουμε τυπικά τη διαταγή του ανακριτή να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα. Αύριο δεν θα γίνει κανένα Δικαστικό Συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κα Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της, τυπικά, ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη από τις φυλακές του Χάρεν όταν και θα τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί το βραχιολάκι και θα αποφυλακιστεί», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Mega.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι»

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιόπρεπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μεχρι τέλος, δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε από την πλευρά του ο συνήγορός της Σβεν Μαρί στο Euronews.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)