to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 05.12.2022

Κοινωνία

Πυροβολισμός 16χρονου: Αλλοίωση των δεδομένων καταγγέλλουν οι οικείοι του ανηλίκου ρομά

Διαψεύδουν ότι το συμβάν έγινε στις 01.00, καθώς «μέχρι τις 2.30 ήταν με φίλους του» ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι - «Αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο... μόνο στους τσιγγάνους γίνεται αυτό. Ο άλλος σκότωσε το γατί και το έκαναν θέμα μεγάλο. Εμάς που σκοτώνουν τα παιδιά τα δικά μας, δεν είναι θέμα; Και έχει και ένα μωράκι; Αυτό δεν το βλέπει όλη η πλάση; Γιατί να το κάνουν αυτό;», διαμαρτύρονται οι οικείοι του


(φωτ.: στιγμιότυπο οθόνης/ΕΡΤ)

Σοβαρές καταγγελίες για αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών στην νέα υπόθεση αστυνομικής βίας με πυροβολισμούς κατά ανήλικου Ρομά που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη, έκαναν οικείοι του 16χρονου έξω από το Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε δηλώσεις οικείων του 16χρονου Ρομά έξω από το Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση για να αφαιρεθεί σφαίρα από το κεφάλι του.

«Μας λένε ότι του έβγαλαν την σφαίρα από το κεφάλι, αλλά είναι ετοιμοθάνατο, κρέμεται η ζωή του σε μια κλωστή. Δεν ξέρω, αν θέλουν να μας το πούν, μπορεί να είναι νεκρό το παιδί ... Το παιδί δεν έκανε τίποτα, πήγε να βάλει βενζίνη», είπε ένας από αυτούς.

Τόνισε μάλιστα ότι το αφήγημα που έχει κυκλοφορήσει δεν είναι αληθές. «Έχουμε αποδεικτικά, στο κινητό, το παιδί μέχρι τις 2.30 πίνει με τους φίλους του, ήταν παρέα. Πήγε να βάλει βενζίνη, έβαζε τραγούδια στο αμάξι. Στο αμάξι έχει τραγούδια», όπως είπε. Άλλος δίπλα του την ίδια ώρα σημειώνει ότι «γράφουν από τις 01.00 η ώρα, το κυνηγούσαν 04.00 η ώρα. Τι είναι αυτά;».

Η επίσημη αφήγηση που διέρρευσε από την ΕΛΑΣ στα ΜΜΕ και αναπαρήχθη εκτενώς το πρωί της Δευτέρας, θέλει τον 16χρονο στις 01.00 τα ξημερώματα να έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ για τα καύσιμα που έβαλε στο όχημά του. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, «ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα. Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά. Ο 16χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τοιχίο και στη συνέχεια να διακομιστεί σοβαρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο».

Αντιδρώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι το θύμα φέρεται να μην πλήρωσε στο βενζινάδικο, ο πρώτος είπε χαρακτηριστικά: «Κι αν δεν πλήρωσε, τι έγινε; Πρέπει να το σκοτώσεις; Πες ότι δεν πλήρωσε ρε κορίτσι μου. Πρέπει να το σκοτώσεις; Πάρε του τον αριθμό, έλα στο σπίτι του, ξέρεις πού είναι το παιδί. Κάνε του καταγγελία, βάλε τον εισαγγελέα. Εντάξει, έκανε ένα λάθος. Όχι να το σκοτώσουμε».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι «έχει και ένα μωράκι, 1,5 ετών», ενώ επανέλαβε ότι «αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο ... μόνο στους τσιγγάνους γίνεται αυτό. Ο άλλος σκότωσε το γατί και το έκαναν θέμα μεγάλο. Εμάς που σκοτώνουν τα παιδιά τα δικά μας, δεν είναι θέμα; Και έχει και ένα μωράκι; Αυτό δεν το βλέπει όλη η πλάση; Γιατί να το κάνουν αυτό;».

Πηγή: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)