to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 20.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Πυρκαγιές σε εξέλιξη

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.


Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα.
Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Μελίσσια Ασπροπύργου, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες. Εξαιτίας της φωτιάς παραμένει κλειστή η λεωφόρος Νάτο, απο το Θριάσιο.


Η φωτιά στο Ναύπλιο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο σημείο επιχειρούσαν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Στη Βοιωτία η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και στο σημείο επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και στην Εύβοια προβλέπει για αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.


Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)