to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 18.08.2021

Οικονομία

Πυρκαγιές: Ενεργοποιoιούνται σήμερα οι πλατφόρμες για την ενίσχυση των πυρόπληκτων

Οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων (arogi.gov.gr) και θα διατεθούν δωρεές (e-dorees.gov.gr), θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το απόγευμα καθώς οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν ολοκληρωθεί ή θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.


Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών ολοκλήρωσαν τις πρωτοβάθμιες αυτοψίες σε Εύβοια και Αττική, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι δευτεροβάθμιες καταγραφές που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τη Δευτέρα είχαν διενεργηθεί σε Αττική και Εύβοια περισσότεροι από 1.350 έλεγχοι και τώρα τα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται στη φάση των επανελέγχων όσων κτισμάτων κρίθηκαν «κόκκινα». Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Πελοπόννησο, όπου οι πρωτοβάθμιες και οι επαναληπτικές αυτοψίες έχουν ολοκληρωθεί σε Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία, όπου έχουν γίνει περισσότεροι από 400 έλεγχοι.

Παράλληλα άρχισαν χθες οι αξιολογήσεις ακινήτων στην Αρκαδία, όπου τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν δυνατή η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις πληγείσες περιοχές από τους μηχανικούς εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή από τις πυρκαγιές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση της Αρκαδίας οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ μηχανικοί του υπουργείου είναι σε ετοιμότητα σε όλες τις περιοχές ώστε να ελέγξουν κτίσματα των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν τις προηγούμενες ημέρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)