to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 08.01.2018

Διεθνή

Δύο τραυματίες, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση, από την πυρκαγιά στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν (βίντεο)

Αν και τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν αρχικά ότι δεν υπήρχαν τραυματίες, η πυροσβεστική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά


Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εξ αυτών σοβαρά, στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί στη στέγη του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν στο κτίριο, καθώς βρίσκεται στην Ουάσιγκτον.

Αν και τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν αρχικά ότι δεν υπήρχαν τραυματίες, η πυροσβεστική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού που βρίσκεται στη στέγη του ουρανοξύστη.

Ο Έρικ Τραμπ, o γιος του αμερικανού προέδρου, έγραψε στο Twitter πως πρόκειται για μικρή πυρκαγιά που οφείλεται σε ηλεκτρική βλάβη και πως η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

«Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης έφθασε εδώ σε διάστημα λίγων λεπτών και έκανε φανταστική δουλειά» επισήμανε ο Έρικ Τραμπ. «Οι άνδρες και οι γυναίκες της #FDNY είναι πραγματικοί ήρωες και αξίζουν τα ειλικρινή μας ευχαριστώ και επαίνους!».

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά από μια κλήση που έγινε λίγο πριν από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) κοντά στη στέγη του 58όροφου ουρανοξύστη, ο οποίος ήταν η κύρια κατοικία του Τραμπ πριν από την εκλογική νίκη του στις προεδρικές εκλογές και την ορκωμοσία, ενώ συνεχίζουν να διαμένουν εκεί οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του μεγιστάνα.

Ενενήντα και πλέον λεπτά μετά την αρχική αναφορά της φωτιάς, 84 πυροσβέστες και 26 οχήματα παραμένουν στο σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεν Ράιλι.

Το CBS News μετέδωσε πως η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) κοντά στη στέγη του 68όροφου ουρανοξύστη, ο οποίος ήταν η κύρια κατοικία του Τραμπ πριν από την εκλογική νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Το CBS News ανήρτησε μια φωτογραφία πυροσβεστών στη στέγη του κτιρίου με καπνό να βγαίνει από ένα τμήμα του:

 
Καπνός διακρίνεται σε τουλάχιστον ένα απ' τους υψηλότερους ορόφους, σε βίντεο που αναρτήθηκε νωρίτερα στο twitter:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)