to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 08.04.2020

Διεθνή

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοτάξιο ανακατασκευής του Ανακτόρου του Βερολίνου (βίντεο)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο εργοτάξιο ανακατασκευής του ανακτόρου των βασιλέων της Πρωσίας στο κέντρο του Βερολίνου, προκαλώντας έναν ελαφρύ τραυματισμό.


Δύναμη 80 πυροσβεστών αναπτύχθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από έκρηξη φιάλης προπανίου.

Το ατύχημα δεν θα έχει επιπτώσεις στις εργασίες, ανακοινώθηκε από το "Forum Humboldt", το μουσείο που πρόκειται να εγκατασταθεί στους χώρους του ανακτόρου.

Ωστόσο, η λειτουργία ενός τμήματος του εμβληματικού οικοδομήματος, που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, θα εξαρτηθεί από την κρίση του κορονοϊού, δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

Το Ανάκτορο του Βερολίνου ήταν η κύρια κατοικία της αυτοκρατορικής δυναστείας των Χοεντσόλερν μέχρι την πτώση της Γερμανικής Αυοκρατορίας στο τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Βομβαρδίσθηκε το 1945 και ισοπεδώθηκε το 1950 από την κομμουνιστική κυβέρνηση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, η οποία ανήγειρε στην θέση του το «Μέγαρο της Δημοκρατίας», ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα με πορτοκαλί τζάμια που στέγαζε το κοινοβούλιο του καθεστώτος και ένα πολιτιστικό κέντρο.

Η ανακατασκευή του ανακτόρου ξεκίνησε το 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Θα στεγάσει το "Forum Humboldt", συλλογές του Εθνολογικού Μουσείου και του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης του Βερολίνου, καθώς και επιστημονικές συλλογές του γειτονικού Πανεπιστημίου Humboldt, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα.

Το σχέδιο ανακατασκευής του Ανακτόρου του Βερολίνου είχε προκαλέσει σφοδρές διαμάχες κατά την δεκαετία του 2000, διότι προϋπέθετε την κατεδάφιση του «Μεγάρου της Δημοκρατίας», προσφιλούς στους Ανατολικογερμανούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)