to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 28.07.2021

Κοινωνία

Διπλή μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα - Kάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στον οικισμό νέο Σούλι, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Δροσιά - Πυρκαγιά και στην περιοχή Ελεκίστρα - Ένας 57χρονος τραυματίας με εγκαύματα στο Νέο Σούλι - Δύο άτομα από εισπνοή καπνού στο Νοσοκομείο


Σύμφωνα με νεότρη ενημέρωση, μαίνεται ανεξέλεκγκτη η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ελεκίστρα Πατρών. Επιχειρούν δυο καναντέρ ενώ ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Σπίια παραδόθηκαν στις φλόγες παραδόθηκαν ενώ, σύμφωνα με το pelop.gr, ακόμα και με τη βία θα απομακρύνει η Αστυνομία τα άτομα που αρνούνται να αφήσουν τις περιουσίες τους στο Νέο Σούλι Πατρών και την Ελεκίστρα καθώς έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών.

Τουλάχιστον τρία σπίτια στην περιοχή Άνω Σούλι έχουν υποστεί ζημιές από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Nωρίτερα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας. .

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr που επιβεβαιώνει η τοπική ΕΛΑΣ, η φωτιά πέρασε την Περιμετρική οδό της Πάτρας και κινείται προς την Εγλυκάδα (γήπεδο τένις). Έχει ζητηθεί και η εκκένωση του καταυλισμού των Ρομά.

Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Πτέρη, πιθανή και η εκκένωση σε Τριβογά και Χριστοπουλέικα

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται (ώρα 19:30) και η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί (28/7/21) σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Ένας 57χρονος τραυματίας με εγκαύματα στο Νέο Σούλι - Δύο άτομα από εισπνοή καπνού στο Νοσοκομείο

Ένας 57χρονος που φέρει εγκαύματα στην πλάτη και δύο ακόμα άντρες ηλικίας 18 και 52 χρόνων οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο λόγω εισπνοής καπνού είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της φωτιάς η οπιά εξακολουθεί να κατακαίει στο νέο Σούλι, Ελεκίστρα, Ρηγανόκαμπο  και Ρωμανού ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Ο εγκαυματίας παρά την γνωμάτευση των γιατρών του ΕΚΑΒ για αναγκαία μεταφορά στο νοσοκομείο, αρνήθηκε την διακομηδή του  ζητωντας να παραμείνει στο σημείο για να προστατέψει το βιός του. Ο 52χρονος και ο 18χρονος που εισέπνευσαν καπνό από το νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" μεταφέρθηκαν στο ΠΠΝΠ.

Λιποθύμησε πυροσβέστης, ένας ακόμα αισθάνθηκε αδιαθεσία

Ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στις ομάδες κατάσβεσης της φωτιάς στον Δήμο Ερυμάνθου λιποθύμησε. Για την παροχή πρώτων βοηθειών έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αμέσως εκτός μετώπου στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης κοντά στην Περιμετρική της Πάτρας, όπου και αναμενόταν να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αισθάνθηκε δύσπνοια αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

«Πολύ η δύσκολη η ημέρα – Στα όρια του ο μηχανισμός»

Είναι πολύ δύσκολη η ημέρα” δήλωσε στο pelop.gr ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα δυο πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε Πάτρα και στη Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου.

“Παρά την προσπάθεια να λειτουργήσουμε προληπτικά ο καύσωνας και οι συνθήκες που θα διερευνηθούν στην πορεία, οδήγησε στην κατάσταση η οποία έχει φέρει στα όρια της τον μηχανισμό”, ανέφερε και προσέθεσε “είναι συνεχείς οι επικοινωνίες με τους Δημάρχους Πάτρα και Ερυμάνθου”.

Ο κ. Φαρμάκης επέστρεψε εσπευσμένα από τη φωτιά της Δροσιάς στην Πάτρα, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο.

Bίντεο και πληοφορίες από pelop.gr και ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)