to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 04.07.2014

πηγή: in.gr

Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε Θεσσαλία και Κρήτη

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Χλόη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία και καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.


Πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει, επίσης, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγναντερή του Δήμου Κιλελέρ στη Θεσσαλία. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο αεροπλάνα.

Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βώροι και Κισσοί στο νομό Ηρακλείου Κρήτης. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα με 16 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με οκτώ άτομα και τρία οχήματα του δήμου Φαιστού, ενώ συνδράμει στις προσπάθειες για την κατάσβεση της και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα από την χθεσινή, βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Χανδρά Σητείας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, καταστρέφοντας μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρων και χορτολιβαδικής έκτασης.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου. Στο σημείο βρίσκονται 15 άντρες με 8 οχήματα, 2 υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων βοήθησε με το πρώτο φως του ηλίου ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκαν άλλες μικρότερες πυρκαγιές στο Στόμιο Ιεράπετρας, στο Δράσι Λασιθίου και στον Άγιο Μύρωνα.

Από το πρωί της Παρασκευής, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί με πολύ ισχυρούς ανέμους και να συνεισφέρουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Βρισκόμαστε ήδη, σε μια ευαίσθητη περίοδο από πλευράς αντιπυρικής προστασίας. Οι συνθήκες στη Κρήτη τις τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολες, είμαστε στο βαθμό 4, δηλαδή σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τις τελευταίες ώρες έχουμε δύσκολες πυρκαγιές» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης. Ακόμη, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι σε κάποιες περιοχές, οι άνεμοι ξεπερνούν ακόμα και τα 10 μποφόρ, που αυξάνονται λόγω των πυρκαγιών, που προκαλούν ρεύματα στην ατμόσφαιρα.

«Παρακαλούμε τους πολίτες να μην κάνουν εργασίες που απαιτούν το άναμμα φωτιάς, να μην πετούν τσιγάρα από το αυτοκίνητο στο δρόμο και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική όταν αντιλαμβάνονται καπνό στην ύπαιθρο» κατέληξε ο κ. Κουκιαδάκης. 

Φωτιά σε χαρτοβιομηχανία στον Ασπρόπυργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αποθήκες εγκαταστάσεων χαρτοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά πιθανότατα καίει σκουπίδια.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στα γύρω εργοστάσια. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)