to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:51 | 29.07.2012

Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Αρκαδία και Κορινθία

Εκτός κινδύνου είναι πλέον το χωριό που εκκενώθηκε στο Ρέθυμνο.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο οικισμός Αγαλλιανού βρίσκεται εκτός κινδύνου. Θυμίζουμε ότι λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι του χωριού ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα πλησίαζε επικίνδυνα το χωριό, όμως ευτυχώς δεν καταστράφηκε καμία ιδιοκτησία ή σπίτι. Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Κεραμέ, κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου Κρήτης απειλώντας σπίτια και αποτεφρώνοντας καλλιέργειες αλλά και χορτολιβαδική και δασική βλάστηση. 
 
Στα τρία διαφορετικά μέτωπα της φωτιάς έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 4 υδροφόρες του Δήμου, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς επίσης και το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.


Τα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Αρκαδία


Την ίδια ώρα, ακόμη δύο πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη. Πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας, σε δασική έκταση. Στο σημείο, για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Καλύβια Ηραίας Αρκαδίας, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο κατά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.


Αυξημένος και σήμερα Κυριακή ο κίνδυνος


Αυξημένος είναι για σήμερα Κύριακή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη και στους Νομούς Χίου και Σάμου, σύμφωνα με το χάρτη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)