to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 16.03.2015

Κοινωνία

Πύργος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα απορρίμματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι, κάτοικοι του Πύργου της Ηλείας, ζητώντας να βρεθεί λύση στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, που παραμένουν στους δρόμους της πόλης, αφού δεν υπάρχει χώρος για την εναπόθεσή τους.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Όταν η πορεία έφθασε έξω από το δικαστικό μέγαρο, αντιπροσωπεία των κατοίκων μπήκε στο κτίριο και επέδωσε ψήφισμα στην εισαγγελία, ενώ στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία των κατοίκων επέδωσε ψήφισμα στον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πύργου, τόνισε, πως, καλά έκαναν οι κάτοικοι και κινητοποιηθήκαν για το ζήτημα των απορριμμάτων, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους φορέων να ασκήσουν και αυτοί με την σειρά τους πιέσεις, έτσι ώστε να γίνουν προσωρινώς δεκτά τα απορρίμματα του Πύργου, σε χώρους υγειονομικής ταφής, οι οποίοι λειτουργούν σε γειτονικούς νομούς.

Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Αχαΐας έχει κάνει δεκτό το αίτημα του Πύργου, να δεχθεί στον ΧΥΤΑ του Φλόκα περίπου 2.000 τόνους απορριμμάτων, υπό την προϋπόθεση να δεχθούν ποσότητες απορριμμάτων, που φθάνουν περίπου τους 6.000 τόνους και άλλοι δήμοι της Δυτικής Ελλάδας.

Ας σημειωθεί, ότι στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας, έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή πρόταση του προέδρου του ΔΣ της Π.Ε.Δ. και δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, να έχει δηλαδή συναντήσεις με τους ΦοΔΣΑ, (αρμόδιοι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για την εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων και των δράσεων των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων) της Δυτικής Ελλάδας, και σε συνεργασία με την περιφέρεια, να δοθεί με συλλογικό τρόπο λύση, στην άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους του Πύργου, μειοψήφησαν τα μέλη της παράταξης του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, από τα οποία τέθηκε το θέμα της "επόμενης μέρας" για τον δήμο Πύργου, της ανάγκης δηλαδή να εξασφαλιστεί μεσοπρόθεσμη λύση στο θέμα των απορριμμάτων της πόλης. Παράλληλα, ο δήμαρχος Πατρέων, αναφέρθηκε στο σοβαρότατο, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει και η Πάτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)