to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 06.12.2012

Πολιτική

Πύργος: Πορεία των φοιτητών για την επέτειο του Αλέξη

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους νέους και τις νέες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζομένων και την ΕΛΜΕ, σε Αντιφασιστική - Αντικατασταλτική και Αντιρατσιστική πορεία. Η πορεία γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρογορόπουλου. Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, σκότωσε εν ψυχρό, το 15χρονο μαθητή.


Η πορεία γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρογορόπουλου. Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, σκότωσε εν ψυχρό, το 15χρονο μαθητή.

"Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες..." ήταν ένα από τα συνθήματα που επί δύο μήνες κυριάρχησε σε όλες τις κινητοποιήσεις και την Εξέγερση ενάντια στις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Αυτή ήταν η πολιτική της τότε Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των μετέπειτα Κυβερνήσεων. Καθημερινή καταδίκη της Νεολαίας. Εφαρμογή της πολιτικής που απαιτεί τους Νέους και τις Νέες, άνεργους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον. 

Οι βροντερές φωνές από το  Δεκέμβριο του 2008, το αίμα του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η βία και η καταστολή που αντιμετωπίσαμε από το Κράτος και τα ΜΜΕ μας έδωσαν να καταλάβουμε με τον πιο ωμό και άκομψο τρόπο,  πως ή αυτοί, ή εμείς. Οι μέρες και τα χρόνια που ακολούθησαν, το επιβεβαίωσαν με το χειρότερο τρόπο. 

Ή εμείς ή αυτοί!

Καλούμε όλους λοιπόν, να στηρίξουν δυναμικά την Πορεία του Συλλόγου μας! Όλοι και όλες μαθητές, νεολαία, φοιτητές, εργαζόμενοι στην προσυγκέντρωση στο ΤΕΙ Πύργου ώρα 18.30 την Πέμπτη  6 Δεκεμβρίου 2012.

Η δολοφονία του Αλέξη, ήταν μόνο η αρχή... Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)