to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 27.03.2018

Πολιτική

Σημάδια ρήξης: Κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά με φόντο τη συνταγματική αναθεώρηση (βίντεο)

Βολές εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατά της Φώφης Γεννηματά, εγκαλώντας την ότι δεν τον ρώτησε για την πρότασή της υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης - Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι απόφαση του Συνεδρίου, απάντησαν πηγές του ΠΑΣΟΚ


«Η κ. Γεννηματά πήρε μια πολιτική πρωτοβουλία για την οποία εγώ δεν είμαι ενημερωμένος. Δεν με ρώτησε κανείς ούτε επί της ουσίας ούτε επί των χειρισμών. Είπα την άποψή μου στο συνέδριο, αλλά εγώ δεν είμαι ένας στέλεχος του ΚΙΝΑ, ούτε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είμαι ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου που επιφορτίστηκε με το βαρύ καθήκον του γενικού εισηγητή της αναθεώρησης του Συντάγματος το 1995, από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη».

«Προτείνουν η κ. Γεννηματά και ο κ. Αλεβιζάτος να καταργηθεί ο σκληρός πηρύνας των μη αναθεωρούμενων διατάξεων του Συντάγματος και να μπορεί να γίνει αναθεώρηση σε μία βουλή, σε μία σύνοδο, όταν για να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο θέλει 2/3. Δηλαδή πιο εύκολα θα αλλάζεις το Σύνταγμα από τον εκλογικό νόμο». 

Κατηγόρησε επίσης  τη Φώφη Γεννηματά ότι προκαλεί «σύγχυση», ενώ φανερά δυσαρεστημένος ανέφερε: «Δεν ρώτησαν εμένα. Δεν ρώτησαν τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ποιον ρώτησαν;» Δήλωσε «υπεράνω μικροκομματικής σκοπιμότητας και κομματικής πειθαρχίας», ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική κατά της λογικής των «ίσων αποστάσεων» από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Για τη συνταγματική αναθεώρηση δήλωσε ότι για να γίνει πρέπει να υπάρχει συναίνεση κάτι που σήμερα δεν ισχύει (Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ).

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ: Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι απόφαση του Συνεδρίου

«Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής» και οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν «αφού τέθηκαν υπόψη των συνέδρων εγκρίθηκαν αποτελώντας απόφασή του συνεδρίου», τονίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη όταν ρωτήθηκαν για τη διαφωνία και τα αρνητικά σχόλια του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος.Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής από την επιτροπή που συστάθηκε και οποιοσδήποτε μπορούσε εκεί να καταθέσει την άποψή του. Στην επιτροπή συμμετείχαν καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, έγκυροι νομικοί και τέως δικαστικοί καθώς και πολιτικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της μίλησε για τη θέση και τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν και αφού τέθηκαν υπόψη των συνέδρων εγκρίθηκαν αποτελώντας απόφασή του συνεδρίου» (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)