to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 15.07.2020

Πολιτική

Πυρά Βαξεβάνη - Φιλιππάκη για το πόρισμα της ΝΔ

Τόσο ο εκδότης και διευθυντής του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, όσο και ο Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης της εφημερίδας «Δημοκρατία» επιτίθενται στη ΝΔ για όσα αναφέρουν στο πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis που καταλήγει σε πρόταση για δίωξη του Δ. Παπαγγελόπουλου


Ο δημοσιογράφος και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη απαντά με ένα «Εδώ είμαι» στις διαρροές περί του πορίσματος της ΝΔ για τη Novartis, όπου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα ζητά  «να ερευνηθεί ο ρόλος του Βαξεβάνη».

Όπως λέει ο ίδιος: «"Να ερευνηθεί ο ρόλος του Βαξεβάνη" ζητά η ΝΔ στο πόρισμα για τη Novartis. Να σας τον πω τον ρόλο. Σας έχει αποκαλύψει. Τις offshore σας,τις μίζες σας, τις μπίζνες με τις ταυτότητες, τις λίστες Πέτσα,την διαστροφή και τους παιδεραστές φίλους σας, την διαφθορά και το καθεστώς που επιβαλετε. Εδώ είμαι. Το ξαναπροσπαθήσατε με τη λίστα Λαγκαρντ και βρεθήκατε απέναντι στον κόσμο».


Συγκεκριμένα, το πόρισμα της ΝΔ αναφέρει αναφορικά με το Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

* Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος από τις 12.01.17 η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναφέρει ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι πιο σοβαρή από την υπόθεση SIEMENS, σε χρόνο που δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από την έρευνα ούτε την ελληνική αλλά ούτε στις ΗΠΑ. Ήδη από τις 08.01.17, 11 μήνες δηλαδή πριν καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, το Documento κυκλοφορεί με τίτλο «Πρώην Πρωθυπουργός εμπλέκεται στο Νovartisgate», ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στις 02.02.17 και 10.02.17 αναφέρει στη Βουλή ότι στο σκάνδαλο Novartis εμπλέκονται πολιτικοί και θα αποκαλυφθεί ότι εισρέουν χρήματα από αυτήν την εταιρία στα κομματικά ταμεία. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργείται το πλαίσιο της σκευωρίας του οποίου ηγείται ο κ. Παπαγγελόπουλος με δημοσιογραφικούς βραχίονες τους κ.κ. Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα και Βαξεβάνη.

* Η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Ράικου πιέζεται άμεσα από τον κ. Παπαγγελόπουλο να στείλει την υπόθεση στη Βουλή κατασκευάζοντας στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Η κα Ράικου αρνείται και αμέσως στοχοποιείται από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento κατ' εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου και εξωθείται σε παραίτηση.

Στο πόρισμα της ΝΔ παρουσιάζεται «το σύστημα παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο με την αρωγή δημοσιογράφων και άλλων φυσικών προσώπων στην προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας, σε σειρά υποθέσεων».

Η ανακοίνωση Φιλιππάκη

Στους ισχυρισμούς του πορίσματος αναφέρεται με ανακοίνωση του και ο Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης, εκδότης της «Δημοκρατίας», όπου τονίζει:

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά η αδυναμία του καθεστωτικού συστήματος και των παραφυάδων του, να αποδεχθεί ότι μπορεί να υπάρχουν εφημερίδες, εκδότες και δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν συμβιβάζονται, δεν εξαγοράζονται, δεν πτοούνται από τις απειλές και τους εκβιασμούς και λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα την διερεύνηση της αλήθειας.

Με το πόρισμα της Ν.Δ., που βρίθει ανακριβειών αλλά και ψευδών παραδοχών, στηριζόμενο σε καταθέσεις αναξιόπιστων, ύποπτων ακόμα και ψυχικά διαταραγμένων  ΄΄μαρτύρων΄΄, γίνεται ακόμα μια προσπάθεια ομηρίας και φίμωσής μας. Σε καμία δε χρονική στιγμή των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής δεν παρουσιάστηκε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες που μας προσάπτονται.

Στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου κρίνεται η εθνική μας ανεξαρτησία, τελεί σε δίωξη το θρησκευτικό μας φρόνημα και απειλείται με οικονομική καταστροφή ο λαός μας, καταβάλλεται προσπάθεια να μετατοπισθεί το ενδιαφέρον από τα πραγματικά προβλήματα, σε ευφάνταστα σενάρια.

Δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης συνεργαζόμενη με τον κρυπτόμενο κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να αποδεχθεί ότι ανήκει στο μελανό παρελθόν της πολιτικής μας ζωής, εκδικούνται όσους δεν ΄΄συνεργάζονται΄΄.  Ευτυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, παραμένει ο μοναδικός πυλώνας όπου η διαφθορά και η προδοσία αποκαλύπτονται και τιμωρούνται.

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης, Εκδότης»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)