to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 12.11.2020

Οικονομία

Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απαξίωση του ΕΛΓΑ από την κυβέρνηση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στέκεται αλληλέγγυος στους προς απόλυση γεωπόνους και απαιτεί την άμεση νομοθετική τακτοποίηση του προβλήματος»


Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΕΛΓΑ, οδηγούνται σε απόλυση γεωπόνοι με πολύχρονη εμπειρία, μετά από δικαστική απόφαση.

Σε μια, ακόμα, χρονιά με τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή όλης της χώρας, αλλά και σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και υποδομές, λόγω κλιματικής αλλαγής, ο ΕΛΓΑ συνεχίζει να αποψιλώνεται από έμπειρο προσωπικό.  Σε συνέχεια του κύματος εξόδου λόγω μετατάξεων, η απόλυση γεωπόνων με εμπειρία στην εκτιμητική διαδικασία, αποτελεί αξεπέραστο πρόβλημα λειτουργίας του οργανισμού.

Αντίκτυπο βέβαια θα έχει στην ποσότητα και την ποιότητα των εκτιμήσεων. Όσες προσλήψεις εποχιακού προσωπικού 8μηνης σύμβασης και να γίνουν, έμπειρο προσωπικό που εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν αντικαθίσταται.

Είναι άραγε συνέχεια της πολιτικής βούλησης που επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο αφορά τον ΕΛΓΑ; Να θυμίσουμε τις εξαγγελίες για είσοδο ιδιωτών, για ΣΔΙΤ στη συνέχεια, η δημιουργία 2 ταχυτήτων ασφαλισμένων με αφορμή τις επιπτώσεις του «Ιανού» που δημιουργεί παράπονα προς τον ΕΛΓΑ και γενικά μια συνεχή απαξίωση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στέκεται αλληλέγγυος στους προς απόλυση γεωπόνους και απαιτεί την άμεση νομοθετική τακτοποίηση του προβλήματος.

Ο ΕΛΓΑ αποτελεί σημαντικό εργαλείο στήριξης των αγροτών, αλλά και χάραξης αγροτικής πολιτικής. Η απαξίωση του, σημαίνει εγκατάλειψη και της ελληνικής παραγωγικής υπαίθρου.

tags: ΕΛΓΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)