to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:41 | 25.07.2017

Πολιτική

Πυρά Παππά κατά Τραγάκη και Βενιζέλου: Το ΕΣΡ ακύρωσε την άποψη περί απεριόριστου αριθμού αδειών (βίντεο)

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια του διορισμού του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, με το Νίκο Παππά να επαναλαμβάνει ότι οι απόψεις της αντιπολίτευσης για απεριόριστο αριθμό τηλεοπτικών αδειών, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων μετά την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ


Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια του διορισμού του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου. Η παρουσία του Νίκου Παππά στάθηκε η αφορμή για να πυροδοτηθεί μια εκ νέου συζήτηση για το ζήτημα αναφορικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Την αντιπαράθεση «άνοιξε» ο Γιάννης Τραγάκης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κωστόπουλο να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ περί αδειοδότησης επτά καναλιών πανελλαδικής τηλεοπτικής εμβέλειας.

Ο κ. Παππάς τον διέκοψε χαρακτηρίζοντας ανοησίες τα όσα έλεγε η αξιωματική αντιπολίτευση περί απεριόριστου αριθμού καναλιών.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Τραγάκης: Δεν βγήκε αντισυνταγματικός ο νόμος σας;

Παππάς : Δεν βγήκε.

Τραγάκης: Νας μας το εξηγήσετε αυτό.

Παππάς: Δεν βγήκε αντισυνταγματικός για αυτό και το ΕΣΡ ξεκίνησε τον διαγωνισμό. Επιμένετε ότι είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του φάσματος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τραγάκης: Χαίρομαι ότι σας ρυμουλκήσαμε στην άποψη ότι υπεύθυνο για τον διαγωνισμό ειναι το ΕΣΡ.

Παππάς: Πέρυσι λέγατε στον κόσμο ότι οι άδειες είναι απεριόριστες με μοναδικό σκοπό να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για το διαγνωσμό. Θα κάνετε την αυτοκριτική σας;.

Τραγάκης: Εσείς να κάνετε την αυτοκριτικη σας που λέγατε ότι χωράνε μόνο τέσσερα κανάλια.

Στη συζήτηση παρένεβη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απευθυνόμενος αρχκά στον κ. Κωστόπουλο ζήτησε να του απαντήσει αν είναι ευχαριστημένος ως ιστορικό στέλεχος της ΕΡΤ από την απήχηση του δημόσιου καναλιού και το περιεχόμενό του.

Στην συνέχεια ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε πως το ΣτΕ με την απόφαση του έβγαλε αντισυνταγματική τόσο την ρύθμιση που έδινε την δυνατότητα στον υπουργό να διεξάγει τον διαγωνισμό παρακάπτοντας το ΕΣΡ όσο και καθορισμό των κανονιστκών όρων του διαγωνισμού χωρίς να υπάρχει η γνώμη του ΕΣΡ.

«Αυτός ήταν ο πυρήνας του νόμου» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι κατέπεσε έτσι η έκθεση του ινστιτούτου Φλωρεντιας που έλεγε ότι οι άδειες έπρεπε να είναι τέσσερις.

Παππάς: Να μας εξηγησετε γιατί δεν εφαρμόστηκε ο δικός σας νόμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Βενιζέλος: Ημουν υπουργός έως τη ψήφιση του νόμου. Αρα δεν είχα την ευθύνη για την εφαρμογή του. Το θέμα είναι μετά ότι τόσα χρόνια αντί για τη τάξη προκλήθηκε αταξία.

Παππάς: Εμείς είχαμε μια επαναστατική ιδέα να εφαρμοστεί ο νόμος που προέβλεπε αδειοδότηση. Τα κανάλια ήταν παράνομα και έπρεπε να υπάρξει τίμημα Επίσης ήταν παράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ. Ο διαγωνισμός απέδειξε ότι έπρεπε να καταβληθεί τίμημα. Η ένωση των καναλαρχών λέει ίτι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα Η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση. Η απόφαση του ΕΣΡ πετά στον κάλαθο των αχρηστών την άποψη περί απεριόριστου αριθμού καναλιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)