to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:13 | 30.03.2022

Πολιτική

Πυρά ΚΚΕ στη Βουλή για την τροπολογία Χατζηδάκη: «Ψίχουλα και κοροϊδία τα οικονομικά μέτρα στήριξης»

Tροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη 30/3 στη Βουλή


φωτ.: αρχείου / Eurokinissi

«Σε καμία περίπτωση τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα και τα φτωχά νοικοκυριά. Είναι φανερό ότι είναι μέτρα ψίχουλα και κοροϊδίας, τα οποία εξαφανίζονται μπροστά στο κύμα ακρίβειας που υπάρχει και δεν γίνεται καμία ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των πολιτών».

   Αυτό τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, σχολιάζοντας την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της δωρεάς του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και την παράταση ισχύος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

   «Οι μόνοι ωφελούμενοι από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλοεργοδότες και τα μεγάλα συμφέροντα. Είναι στη λογική τα κέρδη να πηγαίνουν υπέρ της ολιγαρχικής τάξης, ενώ ο λαός καλείται να πληρώσει το μάρμαρο του ιμπεριαλιστικού πολέμου», υπογράμμισε ο κ. Λαμπρούλης και κατέληξε:

   «Απορρίπτετε κάθε μέτρο για ουσιαστική στήριξη των φτωχών νοικοκυριών, όπως είναι οι γενναίες μειώσεις του φπα στα πλατιά καταναλωτικά προϊόντα και στην ενέργεια, όπως και σειρά άλλων μέτρων που αναδεικνύει το εργατικό κίνημα. Το εργατικό κίνημα, που με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, θα δώσει στις 6 Απριλίου ηχηρό μήνυμα, τόσο στη κυβέρνηση, όσο και στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)