to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 06.12.2019

Πολιτική

Ανοίκεια επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στις επικρίσεις απάντησαν τόσο ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καθώς και ο τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Τσακαλώτος.


Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επιχείρησε να εξαπολύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια με αφορμή τις εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και την πρόσφατη συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο. Στις επικρίσεις απάντησαν τόσο ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καθώς και ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Τσακαλώτος.

Παράλληλα με την υπεράσπιση των διατάξεων του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός κατέκρινε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απρεπείς και διχαστικές δηλώσεις Τσίπρα».

«Λάθος στάση την λάθος στιγμή. Λυπάμαι αλλά το προσωπικό μου ήθος δεν μου επιτρέπει να κάνω μέρος του κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Σε μια κρίσιμη στιγμή έδειξε τον χειρότερο εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Βούτσης: Άδικη επίθεση στον κ. Τσίπρα

Απαντώντας στις επικρίσεις αυτές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «άδικη επίθεση στον κ. Τσίπρα». «Ήταν συγκεκριμένος στην κριτική που άσκησε σε ζητήματα που είναι εξόχως προβληματικά: την σαφή διγλωσσία που εκφράστηκε την συγκεκριμένη στιγμή για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία εμείς συμφωνούμε να συνεχιστούν, αλλά  και το ζήτημα της εφαρμογής των ειλημμένων αποφάσεων της Ε.Ε. για μέτρα εναντίον της Τουρκίας σε σχέση με τις παραβιάσεις στην Κύπρο και την επέκτασή τους σε σχέση με την δήθεν συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη».

Πληρωμένη απάντηση Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη

Όπως απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις επικρίσεις του πρωθυπουργού: «Δεν έχουμε πάθει μαζική αμνησία οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΣΥΡΙΖΑίες. «Δεν ξεχνάμε όταν ήρθε ο Ερντογάν στην Αθήνα που ο Μητσοτάκης έλεγε να μην τον δει ο Τσίπρας λόγω προκλητικότητας Τουρκίας στο Αιγαίο.  Θυμάμαι όταν ήμουν στο Eurogroup σε δύσκολες συνθήκες, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που τώρα έχουν κυβερνητικές θέσεις να φωνάζουν βάστα Γερούν ή βάστα Wolfgang . Και φυσικά, δεν ξεχνάμε το Μακεδονικό. Δεν ξεχνάμε ότι αν και πολλοί από εσάς, είμαι σίγουρος, δε θεωρούσατε κακή, πόσο μάλλον προδοτική τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη χρησιμοποιήσατε για να κερδίσετε τις εκλογές»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)