to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 30.05.2022

Πολιτική

Πυρά Ανδρουλάκη για τις «ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις Μητσοτάκη» - «Πατάει σε δύο βάρκες», απαντά η ΝΔ

Κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΝΔ για ακρίβεια και αισχροκέρδεια


Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του τη Δευτέρα στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου, με τη ΝΔ να τον κατηγορεί ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση και ότι πατάει σε δύο βάρκες.

«Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δε μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Το κόστος ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πια ανυπόφορο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι με τις πολιτικές της κερδοσκοπεί εις βάρος εκατομμυρίων πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε επίσης επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Οι προτεραιότητες όμως της Ν.Δ. είναι εντελώς διαφορετικές. Επί της ουσίας, κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Αυτή η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφική και στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, στηρίζοντας μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη, που έχει πρόγραμμα αντιμετώπισης όλων των μεγάλων ζητημάτων της χώρας και βέβαια της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι προτεραιότητά μας με λόγο ουσιαστικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό, να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», τόνιζε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά της ΝΔ αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι ακολουθεί «τακτική του Πόντιου Πιλάτου».

«Ο κ. Ανδρουλάκης, αντί να ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κερδοσκοπία κι ότι ακολουθεί πολιτική Πόντιου Πιλάτου, καλό είναι να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε “παρών” στη φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας, που είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος τέτοιου είδους στην Ευρώπη. Αν η επιλογή του “παρών”,  δεν είναι ο ορισμός της τακτικής του Πόντιου Πιλάτου, τότε τι είναι; Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση» σημείωσε η ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)