to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 19.01.2013

left.gr

Διεθνή

«Πύλη της Αξιοπρέπειας»: το νέο χωριό που στήνουν Παλαιστίνιοι βόρεια της Ιερουσαλήμ

ι κάτοικοι του παλαιστινιακού χωριού Μπέιτ Ίκσα πάνω από την Ιερουσαλήμ, μόλις άρχισαν να χτίζουν ένα νέο χωριό το οποίο ονόμασαν Μπαμ Αλ Καράμα (Πύλη της Αξιοπρέπειας) στη γη τους, πίσω από το Τείχος του Απαρτχάιντ το οποίο έχει χτίσει το Ισραήλ επίσης στη γη τους. Και κάλεσαν Παλαιστίνιους και διεθνείς να ενωθούν μαζί τους στο λαϊκό αγώνα για να κρατήσουν τα εδάφη τους.





Το Τείχος που χτίζει το Ισραήλ σε γη του χωριού, θα αφήσει το 96% των εκτάσεων του χωριού απροσπέλαστο και πίσω από το Τείχος.

Τις τελευταίες 24 ώρες οι χωριανοί έχτισαν ένα τζαμί και έστησαν 5 σκηνές για να κατοικήσουν στη γη τους πίσω από το Τείχος.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού Μπέιτ Ίκσα, κ. Καμάλ Χαμπάμπα, δήλωσε ότι η ιδέα της οικοδόμησης αυτής της επέκτασης του χωριού είναι η προστασία των νόμιμα ιδιόκτητων εκτάσεων και για να είναι το δεύτερο τέτοιο χωριό που χτίζεται για να προστατεύσει από τις αυξανόμενες προσπάθειες να μετασχηματιστεί η αραβική Ιερουσαλήμ.

Ήδη η απειλούμενη έκταση του χωριού πίσω από το τείχος είναι 7411 στρέμματα το οποίο ανέρχεται στις μισές απειλούμενες εκτάσεις των 8 παλαιστινιακών χωριών βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ και στο 96% της γης του χωριού Μπέιτ Ίκσα. Αποικιοκρατικοί εποικισμοί μόνο για εβραίους που έχουν χτιστεί σε παλαιστινιακή γη πέρα από την Πράσινη Γραμμή σε αυτήν την περιοχή, συμπεριλαμβάνουν τα Ραμότ, Νέβε Σμουέλ, Χαρ Σμουέλ και Γκιβάτ Ζεέβ.

Η ανέγερση του χωριού Μπαμπ Αλ Καράμα έρχεται λίγο μετά την ανέγερση του χωριού Μπαμπ Αλ Σαμς για να αντιμετωπίσει την οικοδόμηση ισραηλινών εποικισμών στην περιοχή γνωστή ως Ε1, μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ιεριχούς, η οποία σηματοδοτεί ένα νέο μοντέλο λαϊκού αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη επέκταση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: IMEMC

Από τη σελίδα του Συλλόγου Ιντιφάντα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)