to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 23.06.2017

Κοινωνία

Δύο νεκροί από την πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά (βίντεο)

Ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας με τρία άτομα πλήρωμα, κατέπεσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, σε υγροβιότοπο στον Σχινιά.


Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε πριν από τις 10 το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχινιά.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά.

Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν πριν από λίγο από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Live στο Facebook μεταδιδόταν η πτήση του μοιραίου ελικοπτέρου

Η πτήση του μοιραίου ελικοπτέρου  μεταδόθηκε live στο Facebook, καθώς ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας που επέβαινε στο ελικόπτερο την κατέγραφε με το κινητό του.

«Έλεγχος βάρδιας από ψηλά», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν διακρίνεται ξεκάθαρα αν το βίντεο διακόπηκε λόγω της πτώσης του ελικοπτέρου ή αν ο χρήστης διέκοψε από μόνος την live μετάδοση.

Πάντως, όπως φαίνεται και στο βίντεο το ελικόπτερο πετά πολύ χαμηλά.

Δείτε το:

Σταθερή η υγεία του φοιτητή που σώθηκε

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο 22χρονος φοιτητής που επέβαινε στο ελικόπτερο και σώθηκε.

Σε ιατρικό του ανακοινωθέν το ΚΑΤ ανέφερε:

Ο ασθενής Δ.Ε., ετών 22, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ ΚΑΤ την 23-06-2017, 11:45 πμ, ως τραυματίας κατόπιν αναφερόμενης πτώσης με ελικόπτερο.
 
Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης.
 
Παραμένει νοσηλευόμενος, σε σταθερή κατάσταση, στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος προς παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία.

 

Βαθιά οδύνη

«Βαθιά οδύνη» για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής. Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είχε ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό στο πλαίσιο των δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)